Fakta om resan

Förstora

SÅ HÄR RESER VI

Hur? Vi åker med Silja Galaxy till Åbo. Bussanslutning finns
från ett flertal orter i landet.

När? Avgång söndagen den 16 oktober 2016 kl 19.30 och hemkomst måndagen den 17 oktober kl 18.15.

Var? Värtahamnen i Stockholm.

Pris: 1 790 kr/person. Du får 200 kr rabatt på din biljett om du
är hel- eller halvårsprenumerant på M-magasin. 

I priset ingår: 

• Samtliga föredrag och underhållning enligt program. Program publiceras på m-magasin.se en månad före avresa.
Hyttplats och båtresa (avser del i B2-hytt).
• Buffémiddag inklusive öl, vin och kaffe.
Bufféfrukost.
• Förmiddags- och eftermiddagskaffe med kaka.
Goodiebag.

För mer information och bokning: 
 Ring Tallink Silja kundservice 08-666 33 33. Ange bokningskod: ”M-magasin”.
• Är du hel- eller halvårsprenumerant på M-magasin? Uppge ditt tiosiffriga prenumerationsnummersom finns på din M-magasin-faktura eller tryckt på baksidan av din tidning. 
• Bokning av bussanslutning sker i samband med bokning.
• Bokning kan också göras på Tallink/Siljas webb.

Förstora

Förstora
Hämta programmet här!
Starlight – gula programmet
Moonlight – rosa programmet

Häng med på succébåten och lyssna på våra inspirerande och spännande föreläsare. M:s kryssningar till Åbo liknar inga andra! Det är 12:e gången och dessutom firar vi 10 år som tidning.

Vi har samlat ihop en riktig D-vitamin-injektion som både kommer att beröra och pigga upp oss i höstmörkret. Amelia Adamo tar på sig kaptensmössan och är konferencier, och vi äter, dricker, umgås och underhålls  under ett dygn på Ålands hav.
Kom med oss du också! 
Rabatter för våra prenumeranter.

Våra gäster ombord:

ÄNTLIGEN KLART! 

Förstora
Vår hemlige gäst: 
Mattias Klum

En av världens främsta naturfotografer och dessutom utsedd till ambassadör för Världsnaturfonden. Mattias Klum är en lysande föreläsare, och nu hänger han med oss på vår kryssning. Vi är så glada över att få ta del av både hans unika bilder och fantastiska berättelser.

Ingalill Mosander
Recenserar böcker i SVT:s Go'kväll och har utsetts till Sveriges mäktigaste bokjournalist. Av henne får vi veta vilka böcker som är helt omistliga, vilka författare som är underbara (och motsatsen) och vad man ska läsa just nu, det som kan ta oss till himlen. Vi kommer bakom kulisserna i böckernas värld.

Stefan Einhorn
Älskad författare och läkare som nu skriver om den svåra relationen till en far. Pappan heter hans allra senaste bok, som precis har kommit. Och alla har vi en pappa; god, ond, frånvarande eller närvarande. Stefan har mycket erfarenhet att ösa ur.

Ebba Witt-Brattström
Hon skakade om Sverige med sin bok Århundradets kärlekskrig. Hon är författare, feministikon, litteraturprofessor och  är ”ärlighetshandikappad”. Hör sanningarna vina i vinden och huka er, kulturmän (om ni kommer med). 

Förstora Ingalill Mosander, Stefan Einhorn och Ebba Witt-Brattström.

Förstora
Karin Laserow, Anna Jansson, Anna Laestadius Larsson-

Karin Laserow
Kan (nästan) allt om antikviteter. Konsthandlaren Karin känner många igen från TV4:s program Bytt är bytt. En liten skånska med stora kunskaper med särskilt fokus på högklassiska antikviteter från renässans till Karl Johan, som hon också har skrivit om i boken Antikviteter i modern miljö. Med sitt hängivna intresse och stora passion kommer hon att inspirera oss. 

Anna Jansson
Författare till serien om Maria Wern tar sig an kärleken och funderar över livet, svärmödrar utan gränser och unga män som flyttar hemifrån utan att ha blivit rumsrena.  Lyssna till en klok och rolig kvinna från Gotland som också skrivit M:s sommarbok, Ödes-gudinnan på Salong d’Amour.

Anna Laestadius Larsson
Pratar om historiens rika, fattiga och fantastiska kvinnor. Efter succéerna Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan skriver hon nu om Hilma af Klint. Anna kommer att ta oss med till en värld full av bortglömda, spännande kvinnor.

PS. Utöver våra gäster har vi också en hemlig gäst med oss ombord!