Vår son ska gifta sig i september. Brudens mor har el-allergi. Vigseln blir kl 12:00 med efterföljande lunch, utan el, för de närmaste, ca 45 pers. Middag med dans på kvällen, med el, för ungdomarna, ca 50 pers.

Min fråga är: Vad kan vi bjuda på för festlig lunch till ca 45 pers utan att ha varm mat?

Kaffe brygger vi i god tid som finns varmt i termosar. En festligare kaka till kaffet på dagen men stor tårta på kvällen.

Tacksam för svar till brudgummens mor.


Hej, vad kul att din son skall gifta sig! Att ha en buffé som inte behöver värmehållas är inga problem, men kan kräva lite mer eftertanke. Här kommer några förslag från mig:
Sallader av olika slag med en bas av matvete, quinoa, pasta eller bulgur. Här finns oändliga variationsmöjligheter. Även potatissallad med vinägrett och kapris är gott kallt.
 
Eftersom bröllopet hålls i september finns det ju dessutom goda chanser att det är fint väder, varför inte brassa på med ett par grillar och grilla marinerat kött av olika slag, eller kycklingspett!? Grill kräver ju ingen el!
 
Annars är en idé att ha grillade kalla kycklingspett, laxspett eller mini-matpajer i portionsstorlek som även dem serveras kalla. Det är gott och trevligt!
 
Gott hembakt bröd brukar vara mkt uppskattat inslag på bufféer. Bifogar en länk till ett mkt gott och nyttigt brytbröd som jag bakade till min midsommarbuffé.
http://www.tasteline.com/Recept/Brytbrod_med_kesella

Där har du några förslag. Lycka till och ha en skön sommar!