GLÖGGFEST!

Samla ihop vännerna, grannarna eller släkten på ett gemensamt glöggmys! Tänd ljus och duka upp med en liten buffé med smak av både sött och salt.


Förstora


Bacon och päroncrostini

Ett salt och knaprigt tilltugg

I
ngredienser
12 st
3 skivor bacon
125 g Høng Himmel Blå Päron
12 små rostade brödskivor, typ crostini

Gör så här: Knaperstek baconet i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Dela baconet i ca 3 cm stora bitar. Skär osten i 12 skivor. Lägg en ostskiva på varje brödbit. Toppa med en baconbit.
Förstora

Falsk anklevermousse

Budgetlyx för många!

I
ngredienser
25 st
400 g bakad leverpastej
250 g Arla Köket Kesella kvarg
1 msk portvin
100 g valnötskärnor
2 påsar crostini, à 120 g


Gör så här: Mixa pastejen med kvarg och portvin. Grovhacka nötterna. Vid servering: Rör ner nötterna i moussen. Lägg upp i en skål. Servera moussen med crostinin.

Förstora

Fyllda dadlar

Sött och salt i en härlig blandning

I
ngredienser
25 st

25 stora dadlar, i lösvikt
175 g Apetina

Gör så här: Skär ett snitt i varje dadel och ta bort kärnan. Skär osten i 25 bitar. Lägg en ostbit i varje dadel och tryck ihop.

 
Förstora

Kavring med vilttopping

Aptitretare med nordiska smaker

Ingredienser
16 st

100 g rökt viltkött, t ex renstek
1 1/2 dl Arla Köket Kesella kvarg
1 tsk osötad senap
3 msk hackad gräslök
1/2 krm salt
1 krm svartpeppar
8 skivor kavring
100 g löjrom


Gör så här:  Hacka köttet och blanda med kvarg, senap, gräslök, salt och peppar. Tryck ut 16 rundlar av kavringen med hjälp av ett glas. Hit kan man förbereda. Lägg rensteksröran på bröden. Garnera med löjrom, gräslök och nymalen svartpeppar.

Förstora

Gottemuffins

Choklad, nötter och kanel, goda smakkompisar i mjuka muffins. Tips för nötallergiker; ta rostade solroskärnor istället, jättegott!


Ingredienser

9-18 st
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
100 g ljus eller mörk choklad
1 dl grovhackade hasselnötter
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget. Grovhacka chokladen. Blanda choklad, nötter, havregryn, mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Klicka ut smeten i 9 stora muffinsformar eller 18 normalstora. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min för stora muffins och i mitten av ugnen ca 12 min för normalstora. 

Fler tips till glöggfesten hittar du hos Arla