Förstora

Hej!
För en tid sedan  fanns ett reportage om ett hotell i Peking som rekommenderades till mappies. Jag undrar om du har förslag till bra mappie-hotell i Tokyo också?
Tack på förhand.
Hälsningar Ulrike


Att välja rätt hotell i tolvmiljonerstaden Tokyo kan verka avskräckande.
Men till skillnad från de flesta andra av världens megametropoler kan man i Tokyo räkna med att oavsett var man packar upp sina resväskor så är det rent, hög servicenivå och minimal risk för stöld.

Vill du uppleva ett traditionellt japanskt boende skall du välja att bo på en ryokan.  En form av japansk herrgårdsboende där servicenivån är i toppklass. Även om de bästa finns utanför staden, går det att finna ryokan även i Tokyo.
Väljer du att bo traditionellt bör du har lite koll på japansk vett och etikett. Du förväntas exempelvis ta av dig skorna i entrén där du hittar tofflor att byta till. Innan du kliver in i ett Tatami-rum med stråmatta, ska du ta av dig tofflorna. Du förväntas även närvara i tid till frukosten som äts gemensamt.

Sawanoya Ryokan har bara tolv rum och drivs av en familj i Shitamachi, ett lugnt och vänligt område i staden. Stället är populärt bland budgetresenärer och bör bokas med god framförhållning.

Mycket centralt ligger hotell Shibuya Excel Tower bredvid tågstationen Shibuya Station. Två av hotellets våningsplan (våning 20 & 21) är reserverade för kvinnor. Dit har man bara tillträde med en specialnyckel som fås i receptionen. Rummen på dessa våningar har designats med kvinnan i centrum: ansiktskrämer, särskild förvaringslåda för smycken och en och annan krukväxt. Ett bra Mappiehotell i Tokyos mellanprisläge.

Minns hotellbaren i filmen ”Lost in Translation” där Bill Murray tillbringar en stor del av filmen pga  av sömnlöshet. I New York Bar på 52a våningen i Park Hyatt Tokyo, kan du själv avnjuta en nightcap före du går och lägger dig i ett av hotellets bekväma rum. Ett utmärkt val om budgeten tillåter. Från ca 3800 SEK/natt (oktober 2008).

Sawanoya Ryokan:
www.sawanoya.com

Shibuya Excel Tower:
www.tokyuhotels.co.jp

Park Hyatt Tokyo:
www.tokyo.park.hyatt.com