Svar

En alternativ jul med romantiska tecken låter helt rätt!

Hyr en lägenhet i Barcelona en vecka över jul och nyår. Med egen lägenhet och utrustat kök kan ni tillsammans utforska några av stadens fantastiska saluhallar som La Boqueria vid Las Ramblas, räknas som Europas största. Här säljs färska grönsaker och frukter året om. Från Galicien i nordvästra Spanien fångas fisk och skaldjur som sedan körs dagsfärsk till dessa saluhallar.

Till god mat dricker spanjorerna helst vin så självklart finns en mängd vinaffärer eller bodegor att botanisera bland. Ingela Keskitalo heter en tjej från Umeå som sedan mer än ett år tillbaka driver den lilla vinaffären Selecció Natural på en gata mitt i Barcelonas gamla gotiska kvarter. Man behöver nästan en GPS för att hitta dit bland virrvarret av trånga gränder men när man väl gjort det kan man prata vin med Ingela. Hon reser ständigt omkring i Kataloniens olika vindistrikt på jakt efter bra och prisvärda viner och kan ge en hel del information om dessa om man är intresserad. 

Barcelonas julmarknad heter Fira de Santa Llucia och håller öppet från första december fram till julafton. Håll utkik efter Cagnares, de små bajsande figurerna tillverkade i porslin eller plast och vars ansikten kan föreställa allt från helgon till politiker och vilka är obligatoriska i varje katalansk julkrubba.
Visar sig vädret bli fint och hyfsat varmt kan man hyra cykel och utforska stan bortom turiststråken. Barcelona har ett väl utbyggt nätverk av cykelbanor som möjliggör att man kan cykla genom hela stan utan att behöva trängas med övriga trafiken. Det går också att följa med en guidad cykeltur av stan där man själv slipper läsa kartan. 

Hyra lägenhet i Barcelona:
www.avenidamedia.com   Kontakt: Pia Hankö, pia@avenidamedia.com

Vinaffär Selecció Natural, Calle Cirera 7, Barrio Gotico

Cykeltur med guide eller bara hyra cykel
www.bicicletabarcelona.com

Turistinformation från Barcelonas turistorganisation
www.barcelonaturisme.com

Hälsningar

Joel Rapi