Förstora

Fråga

Jag och min man skall åka och fira hans 60-årsdag någonstans de två första veckorna i oktober. Var skall vi åka då? Helst skulle vi vilja åka lite längre, men det verkar ju vara regnperiod överallt utanför Europa. Har du något bra tips?

Hälsningar
/Gunsan

Svar

Hej Gunsan,
Jag vet inte vilka intressen ni har eller vilka länder ni redan besökt. Men om jag själv firade jämt och ville åka ett par veckor i oktober skulle jag kunna tänka mig ett av följande resmål:

  • Kapstaden - trevligt väder. Vår i oktober. Besök vindistrikten och eventuellt en tur längs Garden Route om ni känner att ni hinner.

  • Jordanien - om ni är intresserade av kultur och vacker öken (Wadi Rum). Räcker med 10 dagar i Jordanien om ni inte gillar att slappa på beachen flera dagar i Aqaba.

  • Nordöstra Brasilien - Hyr beachbuggy från Fortaleza och kör på stranden hela vägen upp till Jericocara för några trevliga nätter på Mosquito Blue Hotel.

  • Andalusien - Besök Granada, Cordoba, Sevilla, Cadiz och Jerez under två veckor med hyrbil. Bo lyxigt på Paradores (www.parador.es) och missa inte Flamencomuseet i Sevilla eller Alhambra i Granada. Flyg till Malaga med Spanair eller Sterling.


Hoppas något av detta kan inspirera till födelsedagsresan!

Hälsningar

Joel Rapi