Hej!
Vart reser jag för 6.000 kronor när jag är själv, behöver koppla av och ta hand om mig själv. Jag är inte någon ensamvarg men situationen och livet är lite rörigt just nu. Jag skulle uppskatta lite glädje och värme också men har inte så mycket fickpengar...
l. Karlsson

Hej Liselott,
 Det låter som om du vill resa bort någonstans och få ett avbrott i tillvaron. Ibland kan värme och soljus vara viktigare än själva resmålet. Vi reser alla på olika sätt och har olika uppfattningar om hur vi vill uppleva vår resa. Om din livssituation tillåter att du kan resa iväg med kort varsel, blir en "sista minuten" arrangerad genom någon charterarrangör ett billigt sätt att förverkliga din resa. På resesiten: www.destination.se <http://www.destination.se>   erbjuder flera av de stora charterarrangörerna som Fritidsresor, Apollo, Ving, Detur m. fl restresor under fliken ”Sista Minuten”. Att välja boendealternativet ”ospecificerat” är ofta den billigaste boendeformen och innebär att charterbolaget kan placera dig på ett hotell där man har rum över som man inte lyckats sälja. Du kan ha tur och hamna på ett riktigt fint hotell eller så blir det ett lite mindre charmigt ställe du checkar in på. Men om budgeten är avgörande är detta bland det billigaste och enklaste sättet att resa på.
Om du inte har möjlighet att resa iväg med kort varsel, går det att hitta mycket billiga flygbiljetter med lågprisflygbolag som Ryanair, Norwegian, Air Berlin, etc. Här gäller det istället att vara ute i så god tid som möjligt och vara bland de första som bokar flygstol på de aktuella datumen för att få de lägsta priserna. Många gånger kan du boka billigt boende via lågprisflygbolagens webbsidor som ofta har kontrakt med olika hotell på de orter dit de flyger.  
Lågprisflygbolag som flyger från Sverige
 www.ryanair.com 
www.norwegian.com  
www.airberlin.com  
www.germanwings.com  
www.easyjet.com