Hur får jag bort mina mörka ringar under ögonen?

Förstora Fråga Nina Reutercrona om skönhet. Fråga Nina Reutercrona om skönhet.
Så var det det här med concealer... Jag är en sån som ofta har svårt att sova- det sätter sina spår i mörka partier under ögonen. Tips på något bra för att dämpa dessa? Häromdagen såg jag i en affär ett medel som sade sig kunna ta bort dessa ringar. Vad ska man tro på, tro på tro på, undrar jag och di Leva?

"Madeleine i Uppsala"

Svar:

Mörka ringar kan bero på olika faktorer. Dålig sömn, att man dricker för lite vatten, det kan vara genetiskt betingat. Det kan också bero på att kapillärerna ”läcker”, dvs. att levrat blod lägger sig under ögonen och blir till mörka ringar.
Visst kan krämer förbättra, men då är det bra om varför just du har mörka ringar.
Den typ av kräm du har sett är säkert en sådan som ska stärka kapillärerna. Dessa krämer ska användas regelbundet i några veckor innan man ser resultat, så är du ihärdig kan det vara värt att testa.
Ett säkert kort är ju annars att dölja det mörka med concealer. YSL Touche Eclat för 385 kr har perfekt konsistens för den tunna huden kring ögonen, den är dyr men i gengäld väldigt dryg. Se till så att huden under ögat är mjuk och fuktmättad innan du lägger på concealern då blir det snyggare och lägger sig inte i torra förargliga veck.