Har tidigare använt Maximeyes från Dior. Den har nu utgått. Vad kan ersätta den mascaran?. Jag har tunna korta fransar men jag vill gärna ha fylliga, lagom långa utan klumpar. Mascara är alltid ett problem att hitta rätt. Min ögonfärg är grön. Vilken färg på skugga är allra bäst?
Tacksam för svar. Catharina på Cypern.Svar: Hej Catharina!
Dior har en annan mascara som ger mycket volym och längd till fransarna. Den heter Diorshow och finns både som vanlig och vattenfast. Estée Lauder har en ny mascara som också är jättebra, den heter Double Wear Zero-smudge Lengthening Mascara. Båda ligger runt 200 kr, ett tredje alternativ kan vara L´Oréals nya Double extension Beauty Tubes för 165 kr. Den är lite omständlig att använda, men resultatet blir fint. Först går man över fransarna med den vita borsten på mascaran som ger fransarna skydd och volym, direkt efter tar man den svarta delen och bygger upp fransar till önskad längd. När man sedan ska avlägsna mascaran tar man en bomullstuss fuktad i varmt vatten trycker mot fransarna i 30 sekunder. Därefter lossar mascaran och glider av fransarna. Skonsamt mot ögonfransarna eftersom man inte behöver gnugga.

Gröna ögon passar i allt men framför allt bronziga och bruna toner. Vill du framhäva den gröna färgen ännu mer ska du pröva lila ögonskugga eller penna.