FRÅGA: Hej!  Hur gör jag för att få bort släpp hud i ansiktet. Är 47 år och upptäckt att huden i ansiktet börjar hänga. Vilka krämer finns för det? 
Mvh 47-åringen

SVAR:  Med åldern förändrar huden sin karaktär. Elasticiteten och fylligheten minskar samtidigt som tonen blir ojämn. Huden blir torrare, tunnare och slappare. Hur vi åldras är ärftligt, men hur vi lever och tar hand om oss spelar också in. Sol, stress och rökning är kända negativa faktorer som gör att huden åldras i förtid.

Att ansiktet förlorar spänsten och börjar hänga hör till det naturliga och det kan inga krämer i världen råda bot på. Däremot kan man förbättra hudens status en aning så den blir klarare och stunsigare. Att vrida tillbaka klockan är överdrivet, men visst kan du få en bättre hy. Personligen är jag mycket förtjust i The Organic Pharmacy´s produkter (finns på Sundloefs ekologiska hudvårdsbutik i Stockholm). De har ett serum, Antioxidant Face Gel, som skyddar mot fria radikaler och stramar upp. Den tillsammans med någon av deras fuktkrämer är väldigt skönt.

Andra märken jag vill tipsa om är MD Skincare som har en daglig peeling som är jättebra. Huden håller sig klar och blir mer mottaglig för närande och mjukgörande hudvård. Mene & Moy är ett annat märke som bla har en bra C-vitamin kräm vilken skyddar och stärker huden. Nu i vår kommer både Vichy (Liftactiv CxP som säljs på apoteket och Olay (Regenerist Daily 3 Point Treatment) som man kan hitta på Kicks och Åhléns bla med prisvärda anti-age krämer som också kan vara ett alternativ.