Förstora

1. Sinnesro! Prästen Olle Carlsson ger ut böcker med 365 små tankar, böner, för varje dag. 8 januari: Just i dag lär jag av barnen. Det är barnen som borde vara vuxnas lärare.

  Förstora

2. Minnesskrift! Om du skriver vad som hänt dag för dag kanske du får en aha-upplevelse vecka för vecka. Läs mer på memoryjournal.co

Förstora  

3. Tre minuter om dagen! Med boken Mitt liv på tre minuter från Nicotext skriver du dina memoarer på nolltid. Sida upp och sida ner hittar du snabba frågor att svara personligt på. 

  Förstora

4. Pausa! Att vila är viktigt för att hjärnan ska återhämta sig och rensa i hårddisken. Om du har glömt bort hur man gör, finns en liten skrift som heter Pausa av Ulrika Borén

  Förstora

5. Fågelfokus! Att följa fågellivet är ett sätt att vara i nuet och få perspektiv på tiden. I Fågeldagbok 2017 kan du skriva in när du ser en domherre eller när svanarna kommer tillbaka. 

  Förstora

6. Härma katten! Du sover för lite är titeln och andemeningen i en självhjälpsbok med goda råd från just katten, av Francesco Marciuliano. Det finns mycket att lära av våra jamare!