Be din exmake göra ett dna-test!

FRÅGA Hej, ber ödmjukt om någon form av svar. Gifte oss 1957, skildes efter 35 års äktenskap, tre gemensamma barn, den äldsta dottern är nu 53 år. Hon fick för ett par dagar sedan uppgiften från sin pappa att han inte är hennes pappa. Jag som mamma vet att han är pappan. Detta måste bevisas genom prov av något slag anser jag, vill även införliva våra två söner i provtagning. Känner mig fruktansvärt kränkt. Kan jag stämma galningen för ärekränkning? Vad kan jag göra och hur ska jag gå tillväga?
Strindbergsdrama

 

SVAR Det är klart att du känner dig kränkt om du vet att det inte är sant. Han tycks ha fått en föreställning om att han har blivit lurad av dig.

Det kanske ingår i något slags åldersförändring eller egen kris som han är inne i. Men oavsett vad det beror på, tror jag du ska vänta med att stämma honom och ta det sakligt, även om du blir upprörd. Kanske det hjälper dig att höra med en expert på faderskapstest om detta.

Sen kan du ta ställning till om du bara vill ignorera honom eller ta prover av något slag. Ring exempelvis ett företag som anlitas av jurister, DNA Medical, telefon 08-551 159 78.

Tomas Böhm

NUVARANDE Be din exmake göra ett dna-test!
NÄSTA Tycker du att jag curlar min son?