Han vill inte presentera mig för sina vänner

FRÅGA Jag har träffat en ny man efter ett långt äktenskap. Vi har varit ett par i över ett år nu, men han vill aldrig presentera mig för sina gamla kompisar och ta med mig till olika tillställningar som han blir bjuden till. Han säger att det är för att det är hans ex kompisar också och då tycker han inte att det känns rätt att ta med mig. Har inte träffat hans ex heller. De separerade som vänner och inte för att han hade träffat mig. 

Hur lång tid måste det gå innan det känns rätt för honom att vilja visa upp mig som sin nya kvinna? Jag längtar dit och han säger att han inte vet. Vad tycker du är rimligt? 

Kär igen

 

PER Jag förstår att det börjar kännas osäkert för dig efter ett år tillsammans. Men jag tror inte att det är tid som är svaret på din fråga utan snarare vad det innebär att vara ett par. Kanske ligger era definitioner längre från varandra än vad du vill se.

Det jag utläser av ditt korta brev är att han inte är riktigt säker på hur etablerat han vill att ert förhållande ska vara. Kanske är han inte riktigt redo för ett fast förhållande som ska ingå i den gamla umgängeskretsen, kanske är han inte helt säker på sina känslor för dig. Ni har varit ett par i ett år och jag undrar: Har han träffat dina vänner? Eller är han inte intresserad av det umgänget heller? Finns det några andra människor runtom er som upplever att ni är ett par? När jag läser får jag en känsla av att er par-relation gäller när det bara är ni. 

Hur som helst måste ni tala klarspråk om saken: Vad binder er samman och vad har ni gemensamt? Vilka svar du än får kommer de att göra det lättare för dig att begripa hans val och agerande. När ni talat med varandra om era respektive förväntningar på ert förhållande, kan du bilda dig en uppfattning om huruvida det finns en framåtrörelse i er relation eller inte.  

NUVARANDE Han vill inte presentera mig för sina vänner
NÄSTA M-magasin nr 15/2014