Jag är kär i min svärsons mamma

FRÅGA  Jag är kär i min svärsons mamma. Kärleken är besvarad, men barnen har ”gått i taket”. Vi längtar efter att inleda en relation. Ska vi trotsa barnens vilja och inleda ett förhållande eller lägga locket på kärleken?                     

Kim

DR BÖHM Vem är du? Man eller kvinna? Om du är kvinna kanske de går i taket för att du tänker inleda ett lesbiskt förhållande och dessutom är ”ingift släkt” med henne. Om du är man är det antagligen bara den senare faktorn som är aktuell. Om ni båda är lediga och inte sviker en aktuell partner, ser jag inget hinder. I båda de möjliga fallen gäller det antagligen att ta sig igenom en period av upprörda känslor från barnens sida.

Det är inget farligt eller destruktivt ni tänker ge er in på, men det stämmer inte med de vanliga föreställningarna om vilka som kan vara ihop. Ni får tala med barnen. Om de tänker efter kan de knappast vilja att ni ska lägga locket på en ömsesidigt besvarad kärlek. I stället försöker de kanske ifrågasätta om det är ”äkta” kärlek ni känner. I dag söker man alltmer informella, öppna och ömsesidigt samarbetande lösningar i samhället, jämfört med i går, då man lutade sig mot gamla konservativa strukturer, ”så här har det alltid varit”. Då borde man också kunna bejaka en sådan här kärlek.

Tomas Böhm

NUVARANDE Jag är kär i min svärsons mamma
NÄSTA Jag tror att min fru är otrogen