Jag skäms för att jag flirtade…

FRÅGA Jag behöver kanske tröst och råd. Jag är separerad och har tre barn. Snart 51 år och har bra jobb. Går igenom en skilsmässa men mår bra ändå eftersom vi redan varit separerade i två år och jag nu tyckte att det är dags för offentlig handling. Jag träffade nyligen en man på jobbet men han är inte en kollega utan kommer då och då och fixar saker på min arbetsplats. Vi hade roliga konversationer så efter en tag insåg jag att gillar honom. Jag var tillräcklig dum och sa det till honom. Han blev förvånad och sa att han träffar en kvinna sedan två år. Han är tio år äldre än jag, och jag visste att han är skild men inte att han har en ny. Jag behöver tröst och råd om hur jag går vidare. Var det dumt att säga att jag gillar honom?

Gävlebo

 

PER Nej, jag tycker inte att det var dumt att du talade om för honom vad du kände. Jag förstår att det kan kännas pinsamt att ha blottat dina känslor och fått veta att han är upptagen.

Du träffade honom nyligen och kanske var det därför inte så lätt att skilja på om han hade känslor för just dig eller om han alltid är en sådan glad och lättsam person. Eftersom du inte känt honom så länge har du nog inte hunnit investera för mycket av engagemang eller vävt för stora förhoppningar kring honom. Nu vet du var han står, han var ärlig och er relation behöver inte bli ansträngd av detta. Man kan ju alltid i efterhand vrida och vända på hur man skulle ha gjort, men jag hoppas att du inte känner dig dum utan i stället modig som tog det där steget.

Du verkar redo att gå vidare och hitta en ny kärlek efter skilsmässan. Med risk för att låta som en spågumma så tror jag inte att den här förtjusningen kommer att vara din sista framöver. 

NUVARANDE Jag skäms för att jag flirtade…
NÄSTA Hur ska jag hantera att min älskade väljer sin sambo – av ekonomiska skäl!?