Jag vill ha hjälp att sanera min ekonomi

FRÅGA När man inte får hjälp med en ekonomisk situation genom den bank man har, eller ekonomisk rådgivning från skuldrådgivare, då undrar jag vart man ska man vända sig? Har försökt och vill verkligen få rätsida på allt. Livet är fruktansvärt tungt. Det gnager hela tiden. Man jobbar och jobbar. Vad mer kan man göra? Snälla, snälla, vart kan man vända sig?

Hjälp

 

BIRGITTA Det kan kännas hopplöst att inte ha någon att tala med om sina ekonomiska problem. Men du ska veta att du inte är ensam. Upp mot en halv miljon svenskar har skulder hos Kronofogden. Det gör det inte lättare för dig, men det kanske hjälper dig att våga ta steget och ta direkt kontakt med Kronofogden. Det är inte som förr i tiden; en barsk och fruktad myndighet som man till varje pris ville undvika kontakt med. I dag har Kronofogden en utbyggd service och rådgivning för att hjälpa människor att få ordning på sin ekonomi. 

Att vara skuldsatt är av tradition behäftat med förlamande skuld- och skamkänslor. Det kan göra att den som har ekonomiska problem inte klarar av att ta itu med sin situation på egen hand. 

Budget- och skuldrådgivaren i din kommun ska hjälpa till med beräkningar – och arbetar under sekretess. De har mångårig erfarenhet och brukar ha förståelse för hur sårbara och sköra människor i ekonomiskt trångmål är. Tråkigt om det inte har fungerat så för dig! Men du kan också ta kontakt med Kronofogdens skuldsaneringsteam. Adresser finns på kronofogden.se 

Även på Konsumentverkets webb, kov.se, finns information om skuldsanering, och hur det går till att ansöka om skuldsanering hos Kronofogden. Den ansökningsblankett som behövs kan man man beställa på Kronofogdens servicetelefon, 020-75 76 77.

NUVARANDE Jag vill ha hjälp att sanera min ekonomi
NÄSTA Vi har slutat att röra varandra – går det att rädda vårt förhållande?