Jag vill också bli tillfredsställd

FRÅGA Jag är en kvinna som närmar mig 60 år. Min man sedan femton år tillbaka är 70. Han säger att det är min plikt som hustru, att ge honom oralsex! Eftersom jag älskar honom, vill jag självklart ge honom allt han önskar sig. Men med åren har jag tröttnat på, att aldrig få nånting tillbaka.

När jag föreslog att han skulle testa Viagra, för att JAG också vill uppleva sex, blev han så arg så han inte pratade med mig på en hel vecka efteråt! Sedan dess vågar jag inte ställa några ”krav”. Men om jag nån gång inte har lust att ge honom oralsex, brukar han säga att min vägran är orsak till skilsmässa! Så jag ställer upp, även om jag mår dåligt av att bli tvingad. Det har hänt att jag har kräkts av den illasmakande sperman, men han bryr sig inte. Vad ska jag göra?

Olycklig

PER Först av allt: Det som händer mellan er sexuellt är inte okej. Jag kan inte kalla det för något annat än sexuella övergrepp där din man använder hot om skilsmässa som utpressning för att tilltvinga sig sex. Du skriver att du älskar honom och jag antar att han i andra situationer är mer sympatisk än i de situationer du beskriver. Samtidigt är det oroväckande att han ändå beter sig som han gör i stunder som borde präglas av ömsesidig lust och respekt.

Hur såg ert sexliv ut tidigare? Har det varit mer jämlikt och respektfullt tidigare? Har han någonsin kunnat och velat tillfredsställa dig? Det finns ju andra sätt att göra det än penetration. Har han också tillfredsställt dig oralt till exempel?

Du vet förstås att det inte finns något som heter ”orsak till skilsmässa” och ännu mindre att något sådant skulle gälla att säga nej till oralsex. Han har tydligen problem med erektionen när ni har samlag men den tycks fungera när du ger honom oralsex. Den obehagliga följdfrågan blir om det kan vara så att hans erektion på något vis är kopplad till tvånget och din motvilja. Som sagt; det här är inte acceptabelt. Sexuella svårigheter är alltid ett känsligt ämne men hans sätt att reagera när du tar upp frågan löser ingenting. Det måste han börja begripa, vilket han slipper undan om du fortsätter att tillfredsställa honom.

Ställ aldrig någonsin mer upp på oralsex mot din vilja!

 

NUVARANDE Jag vill också bli tillfredsställd
NÄSTA Det jag gör duger aldrig