Min partner vill inte berätta om mig för sina barn

Fråga Jag har sedan 2,5 år ett förhållande med en man som är 56, själv är jag 40. Vi har det jättebra tillsammans när vi ses, både mentalt och fysiskt. Vi bor inte på samma ort och träffas oftast när jag inte har mina barn hos mig. Jag har två barn som han har träffat ett par gånger senaste halvåret. Men han har ännu inte berättat för sina barn (20 och 22 år) om mig. Han skilde sig från deras mamma när den äldste var 6 år.

Han säger att han älskar mig och att han vill ha ett förhållande med mig. Men han säger att han är osäker för att jag har barn, vilket jag inte förstår, han visste ju att jag hade barn när vi började träffas. Ibland säger han att det känns bra och att han ska berätta för sina barn. Men så går tiden och han berättar ändå inte. Jag älskar honom men tycker det är jättejobbigt att kastas mellan hopp och förtvivlan på det här sättet. Samtidigt vågar jag inte ställa ultimatum för jag vill ju träffa honom. Jag vill känna mig säker på att han vill ha mig.

Han tycker att det är jobbigt att prata om känslor samtidigt som jag helst skulle vilja ta med honom till familjerådgivning för att lösa detta. Tror du att det bara är tomma ord han säger till mig? Kommer han nånsin att ändra sig?Rådlös

Svar: ”Han är osäker för att jag har barn…” Vad betyder det? Han säger tydligen inte vad det yttrandet betyder och du kanske inte frågar heller?

Kanske – jag gissar – dina barn är unga fortfarande, han vet att de behöver dig och du skulle inte finnas till bara för honom! Dessutom skulle han få betydelse som bonuspappa om han träffar dem mer.

Du behöver inte ställa ultimatum. Det räcker med att du frågar vad han menar med sin osäkerhet för att du har barn. Han tycker att det är jobbigt att prata om känslor, men du kanske kan hjälpa honom en bit på väg. Du får betona att det är viktigt för dig att veta vad han menar och att han därför anstränger sig att säga vad han tänker och känner. Det är bättre att han är ärlig än att du kastas mellan hopp och förtvivlan. Kanske det är något som du kan förstå.

Han vågar inte berätta för sina barn om dig. Det tyder ju på att han har något slags skuldkänslor inför dem. Han känner sig troligen inte som en bra pappa, och nu kan han vara rädd för att hans barn skulle ta illa upp om de fick veta att han träffat en ny kvinna och även träffar dina barn? Du märker, jag gissar!

Han kommer nog att ändra sig, eftersom han älskar dig och du tror honom. Men du behöver hjälpa honom över tröskeln för att börja prata om vad han känner. Om det inte går, ta med honom till familjerådgivningen så att de kan hjälpa honom och dig att klarlägga vad som är i vägen. TB

 

NUVARANDE Min partner vill inte berätta om mig för sina barn
NÄSTA Vi älskar varandra men kan inte hantera konflikter