Ska jag köpa skulpturen?

Jag har sett en skulptur av Åke Larsson i fönstret hos pantbanken och undrar över priset. Det är en stengodsskulptur, ca 30 cm hög, grön/blå i färgen och föreställer en man och en kvinna. Har sökt på nätet efter info om skulptören. Han är verksam i Viken där han har ett galleri. Priset för skulpturen är 950 kr. Är det ett OK pris? Visserligen tycker jag mycket om den men 950 kr är ändå 950 kr och inte något som jag bara ”slänger ut” så där lättvindigt!
Annette

Svar: Om du tycker om skulpturen så köp den för allt i världen! 950 kronor är verkligen billigt. Skulptur säljs ofta till oerhört låga priser, undantaget storfräsare som Carl Milles och några till.

Jag tar i lite extra av privata skäl, för min pappa var uppburen skulptör på 1940-50-talen men är idag ganska bortglömd. Hans bronsskulpturer går till småslantar jämfört med vad de skulle kosta att gjuta i brons.

Jag kände inte tidigare till skulptören Åke Larsson, Viken, men på internet hittade jag bland annat denna Familjegrupp av honom, glaserad i kraftigt blågrönt. Åke Larsson beskriver sitt arbete så här: Jag arbetar med en vit stengodslera. När skulpturen torkat, äger den första bränningen rum, skröjbränning, till 950 grader. Beroende på skulpturens form väljer jag sedan glasyr, en brun eller blå stengodsglasyr är mina favoritfärger. Därefter kommer glasyrbränningen upp till 1 280 grader. Sensuella figurgrupper och djurskulpturer tycks vara Åke Larssons specialitet.

NUVARANDE Ska jag köpa skulpturen?
NÄSTA Hur mycket är bordspendylen värd?