Vem vet var tomtgränsen går?

Vi har köpt en fastighet med tomt för cirka två och ett halvt år sedan. Mäklaren angav fel tomtgränser vid fastighetsköpet. Nu visar det sig att gränsen går närmare huset än vad mäklaren sa. Vi har hela tiden plockat bär ur buskarna som står på grannens tomt och vi har naturligtvis skött även den delen av tomten. Grannen har aldrig sagt något om det utan kanske bara varit glad att vi har tagit hand om en del av hans tomt. Han är ungkarl och väldigt sällan hemma.  Men hur ska vi gå till väga för att få veta var tomtgränsen verkligen går? Kartorna vi har fått är väldigt otydliga och svåra att tolka. Det var våra andra grannar som för två veckor sedan påpekade att vi har utökat vår tomt över gränsen.

SVAR: En drastisk lösning är att stämma mäklaren som sålt tomten med felaktiga uppgifter. En affär som nu drabbar er med både obehag och oväntade kostnader.
För att reda ut begreppen och få fram exakt gränsdragning kan du vända dig till lantmäterimyndigheten.  Det ena utesluter inte det andra. Jag menar: tala du med både mäklaren och lantmäteriet, så reder det sig säkert till det bästa .

NUVARANDE Vem vet var tomtgränsen går?
NÄSTA Är vi inte alla lika enligt skattelagen?