FRÅGA Jag har inlett en kontakt med en några år äldre, gift kvinna och känner att det är farlig mark. Men personkemin är perfekt, vi har verkligen kul ihop.

Alldeles nyligen konfronterade hon mig, och jag kunde inte annat än vara helt ärlig och berätta om mina starka känslor.

Hon har det tufft, allt det hon känner att hon inte ”får” eller blir sedd för, säger hon att jag ser och ger henne.

Jag är helt uppfylld av henne men skulle själv inte vilja vara den ”svikne” maken. Jag skriver ett långt mejl om att hon måste snacka med sin man. Jag är rådvill och tokkär. Vad ska jag mer skriva?

Lasse

PER Ditt sätt att resonera vittnar om din förmåga att leva dig in i alla inblandades positioner, sympatiskt, men hennes relation är hennes angelägenhet. Det har ju inte utvecklat sig till ett triangeldrama, ännu.

Antagligen är du verkligen betydelsefull, men huruvida din plats blir som förste eller andre man är än så länge oklart för er båda.

Jag undrar om inte din försiktighet också har sina rötter i din egen ambivalens, att du kanske både lockas och skräms av tanken på att hon skulle ta avgörande steg i riktning mot dig.

Jag vet faktiskt inte vad mer du ska skriva i ditt mejl, Lasse, utöver precis det du skrev till mig; att du är rådvill och tokkär.