DR BÖHM ”Han är osäker för att jag har barn...” Vad betyder det? Han säger tydligen inte vad det yttrandet betyder och du kanske inte frågar heller?

Kanske – jag gissar – dina barn är unga fortfarande, han vet att de behöver dig och du skulle inte finnas till bara för honom! Dessutom skulle han få betydelse som bonuspappa om han träffar dem mer.

Du behöver inte ställa ultimatum. Det räcker med att du frågar vad han menar med sin osäkerhet för att du har barn. Han tycker att det är jobbigt att prata om känslor, men du kanske kan hjälpa honom en bit på väg. Du får betona att det är viktigt för dig att veta vad han menar och att han därför anstränger sig att säga vad han tänker och känner. Det är bättre att han är ärlig än att du kastas mellan hopp och förtvivlan. Kanske det är något som du kan förstå.

Han vågar inte berätta för sina barn om dig. Det tyder ju på att han har något slags skuldkänslor inför dem. Han känner sig troligen inte som en bra pappa, och nu kan han vara rädd för att hans barn skulle ta illa upp om de fick veta att han träffat en ny kvinna och även träffar dina barn? Du märker, jag gissar!

Han kommer nog att ändra sig, eftersom han älskar dig och du tror honom. Men du behöver hjälpa honom över tröskeln för att börja prata om vad han känner. Om det inte går, ta med honom till familjerådgivningen så att de kan hjälpa honom och dig att klarlägga vad som är i vägen.