Fakta Harry Potter Studios i London 2017

Datum: 
12–15 juni FULLBOKAT
16–19 juni FULLBOKAT
7–10 augusti FULLBOKAT
11–14 augusti FULLBOKAT

Pris:
Prenumeranter 13 495 kronor per person (del i dubbelrum).
Ej prenumerant 13 995 kronor per person (del i dubbelrum).
Barn t o m 15 år 10 995 kronor per person (del i dubbelrum)
Barn t o m 15 år 9 995 kronor per person (del i 3-bäddsrum)

I priset ingår:
• Reguljärflyg i ekonomiklass med Norwegian Stockholm/Arlanda – London/Gatwick t/r.
• Flygskatter och bränsletillägg.
• 3 nätter på 4-stjärniga Copthorne Tara Hotel.
• Frukost varje dag.
• Alla i programmet nämnda utflykter, besök och entréer.
• 1 lunch inkl en läsk/mineralvatten.
• 1 picknick lunch inkl dryck.
• 1 middag inkl en läsk/mineralvatten.
• Peter Wik som reseledare under hela resan.

I priset ingår ej
• Enkelrumstillägg, 3 nätter 2 995 kronor.
• Reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Förstora

Hotellet
Copthorne Tara Hotel 4*
Scarsdale Place, London W8 5SR 
millenniumhotels.co.uk

Vi bor i hjärtat av London på 4-stjärniga Copthorne Tara Hotel. Nära till affärer & restaurangerna på Kensington High Street, Knightsbridge och Notting Hill. Tunnelbanestationen High Street Kensington ligger 3 min promenad bort. På gångavstånd ligger även Hyde Park, Royal Albert Hall & de världsberömda muséerna på Cromwell Road. På hotellet finns gym, restauranger, kafé och bar. Alla rum har dusch/bad, wc, luftkonditionering, hårtork, strykjärn, vattenkokare med te- och kaffepåsar, TV, telefon och wifi mot tillägg.  

För bokning och mer information:
Relasian Travel & Event 
Telefon 0720-44 15 53 

Direktlänk till bokning: relasian.com

Läs mer om vår barnbarnsresa till London här

...och här!

Den engelska världsmetropolen London är hetare än någonsin och har något att erbjuda för alla åldrar. Tillsammans med Peter Wik kommer både barn och vuxna att upptäcka staden på ett alldeles speciellt sätt.

Vi kommer att gå på Madame Tussauds vaxkabinett, åka röd dubbeldäckare, tunnelbana, äta fish & chips och gå på museum! En av höjdpunkterna blir ett besök i Harry Potters studio där vi får se miljöerna från filmerna och kanske få reda på några filmtrix.

Vi kommer också att gå på den fantastiskt fina musikalen Lejonkungen. Kort sagt blir det innehållsrika dagar med nya vänner och härliga minnen.
Som vanligt följer en representant från M-magasin med och tar hand om alla.

Resan dag för dag
Dag 1, måndag 12 juni
Vi träffas på Arlanda för att checka in och flyga med Norwegian till London Gatwick där vi landar kl 12.10. Vidare med buss till centrala London där Peter Wik under färden kommer att berätta lite mer om vad vi ska uppleva under de spännande dagarna i London, Storbritanniens huvudstad med drygt 8 miljoner invånare. London delas i nord-sydlig riktning av floden Themsen med många vackra broar. Vår buss kör på ”fel sida” av vägen eftersom det är vänstertrafik häs. Så kom ihåg att titta ordentligt till höger innan du går över gatan i London! Vi åker genom centrala London och besöker på eftermiddagen det kända vaxkabinettet  Madame Tussauds. Här finns verklighetstrogna vaxdockor av kända människor genom tiderna. Vaxkabinettet har funnits sedan 1884 och grundades av vaxskulptören Marie Tussaud. Vi tittar på alla kändisar i vax som är kusligt lika sig själva – i verkligheten. När vi är trötta, åker vi till hotellet och flyttar in i våra fina hotellrum. På kvällen äter vi en middag tillsammans på hotellet innan vi ramlar i säng full av nya intryck. Middag ingår.

Dag 2, tisdag 13 juni 
Tidig uppstigning och frukost på hotellet varefter vi ger oss ut på utflykt till Harry Potter-studion! Harry Potter är en serie fantasyromaner av författaren J.K. Rowling. Den första kom 1997 och serien avslutades med en sjunde bok 2007. Böckerna har gjort succé och översatts till 63 språk. De har fått beröm för att de har fått många barn att börja läsa mer. Framme vid studion kliver vi in i riktiga filmkulisser och upptäcker magin bakom trollbindande specialeffekter. Här får vi reda på hemligheterna med Harry Potter-filmerna! Vi går på stengolvet i ikoniska Hogwarts Great Hall, möter animatroniska varelser (robotar i 3D) och vandrar längs Diagongränden där Harry och andra magiska personer skaffar sin utrustning. I Harry Potter Studios gjordes alla åtta filmerna som gjode omöjliga till verklighet på bioduken.
Efter en spännande dag är det skönt att komma hem till hotellet igen för att vila sig lite innan vi åter träffas för att på kvällen gå och se musikalen Lejonkungen, baserad på Disney-filmen med samma namn. Musikalen hade premiär redan 1997 gjorde succé på Broadway. Många har säkert sett filmen men musikalen är något alldeles extra! Frukost ingår.

Dag 3, onsdag 14 juni
Efter frukost på hotellet, beger vi oss till British Museum som öppnade för allmänheten år 1759. Här tittar vi på historiska föremål från över två miljoner år av mänsklig historia. Vi ser unika skatter från olika världskulturer under ett tak runt den magnifika Great Court. Självklart ska vi se de mystiska egyptiska mumierna!
När vi tittat färdigt i muséet äter vi en klassisk fish & chips tillsammans och kliver sedan på en av dubbeldäckare för att åka till Trafalgar Square. Tillsammans promenerar vi förbi Royal Horse Guards, 10 Downing Street och vidare till Big Ben och  Westminster Palace.
Resten av eftermiddagen är på egen hand. De som vill kan exempelvis besöka Westminster Abbey (entré) eller gå över Themsen på Westminster Bridge till det populära området South Bank som är känt för sina gatuartister, människostatyer och robot-dansare. Från Westminster går sedan en direktlinje med tunnelbana till hotellet. Frukost och lunch ingår.

Dag 4, torsdag 15 juni
Frukost på hotellet varefter vi beger oss till Londons mest kända park, Hyde Park, också kallad ”stadens gröna lunga”. Parken är kunglig och mäter 2,5 kvadratkilometer och rymmer en mängd kända platser som bland annat Speakers’ Corner, sjön Serpentine, Kensington Palace och Kensington Gardens. Här finns också minnesmärket över Diana, prinsessan av Wales liksom en fin lekpark.
Vi tillbringar förmiddagen i parken och spelar brännboll, barnen mot de vuxna! Efter mycket spring i benen blir det skönt att sitta ner och äta en god picknick i det gröna. Om man vill, kan man köpa nötter och mata de söta ekorrarna i parken. Efter lunch återvänder vi till hotellet och hämtar vårt bagage för att åka med bussen till flygplatsen och resa hem med vårt flyg som avgår kl 17.30. Frukost och picknick ingår.