Italien fakta om resan

Förstora

Hotellet:
Relais de Charme Tabiano Castello
Tabiano Castello, 4 – Salsamaggiore Terme, 43039 Parma, Italien
Tel +39 0524 88 11 68
tabianocastello.com

Om hotellet:  Hotellet ligger vackert beläget på toppen av en kulle nedanför slottet i en medeltida by i närheten av Salsomaggiore. På hotellet finns ett spa, en bubbelpool, utomhuspool, soldäck, bastu och ett turkiskt bad som är inbyggt i en naturlig grotta. I hotellets restaurang serveras mat tillagad av lokala råvaror och när vädret tillåter kan du äta frukost och middag på terrassen med en fantastisk utsikt över dalen.

Datum:
18–21 september
Pris: 15 995 kr per person för prenumeranter.
16 995 kr per person för icke prenumeranter.
Priset avser del i dubbelrum (enkelrum på begäran).
Enkelrumstillägg: 1 500 kr.

I priset ingår:
• 
Reguljärflyg i ekonomiklass med Lufthansa Stockholm – Frankfurt - Milano t/r.
• Flygskatter och bränsletillägg (kan ändras).
• 3 nätter i delat dubbelrum på Relais de Charme Tabiano Castello inkl frukost.
• Alla i programmet nämnda transfers, utflykter, entréer och aktiviteter.
• 3 frukost, 3 luncher och 3 middagar exkl dryck.
• Engelsktalande lokalguider.
• Svensk reseledare under hela resan.
• Amelia Adamo och en representant från M-magasin är med på hela resan.

Ingår ej:
• 
Enkelrumstillägg 3 nätter, 1 500 kr.
• Utflykter, entréer, måltider och dryck utöver de som ingår i programmet.
• Avbeställningsskydd och reseförsäkring.

Boka: Relasian Travel & Event 0720-44 15 53 eller via denna länk.

Följ med oss och hälsa på och ät middag hemma hos Anna Maria 
Corazza Bildt 
på familjeslottet Tabiano Castello. Med Amelia Adamo 
i spetsen som ännu en gång visar oss sitt Italien. Den här gången är det norditalienska regionen Emilia Romagna som brukar kallas Italiens matbod. 

Snabbväg till bokningen!

Förstora Vi bor i borgen alldeles intill slottet, Borgo Tabiano, gör egen pasta och njuter av alla typiska delikatesser som tillverkas i området så som parmaskinka, parmesanost, balsam-vinäger och pasta.  

Vi promenerar genom Parma, besöker katedralen och Teatro Farnese och shoppar i outleten Fidenza Village – som är en av de mest välbesökta i Europa. Dessutom hinner vi njuta vid poolen och av den milsvida utsikten. 

Resan dag för dag

Dag 1
Sverige – Frankfurt – Milano – Tabiano Castello.

Avresa från Sverige med Lufthansa via Frankfurt med ankomst till Milano kl 14.25. Här möter vår privata transfer för vidare färd till Relais de Charme Tabiano Castello. Inkvartering och tid att bekanta sig med hotellet och omgivningarna med den vackra utsikten över dalen.

På kvällen samlas vi över en aperitif och middag i restaurangen som serverar regionala specialiteter.

Lättare förtäring på flyget samt middag ingår.

Förstora

Dag 2
Castello Tabiano – Parma – Fidenza – Tabiano Castello

Efter frukost åker vi på en heldagstur i denna vackra region som också kallas Italiens matbod. Först ett besök i Parma, på Unescos världsarvslista som en unik gastronomisk stad. Här tillverkas de typiska Parmigiano Reggiano, Prosciutto di Parma, Culatelli di Zibello, Aceto Balsamico Tradizionale – för att nämna några produkter.

De lokala producenterna ligger i dalen som utgör en del av regionen Emilia-Romagna, med Parma som huvudort. Under vår guidade promenad i staden stannar vi och provssmakar delikatesser i olika matbutiker. Vi besöker katedralen och Pilottapalatset med den fantastiska Farneseteatern, helt byggd i trä. Vi ser också San Giovanni-kyrkan och Steccata-basilikan.

Efter lunch beger vi oss till en av Europas mest besökta outlets, Fidenza Village, för att shoppa eller bara ta en kopp espresso och se på folklivet.

På kvällen visar Anna Maria Corazza Bildt oss runt på slottet innan det är dags för en elegant galamiddag i den vackra spegelsalen!

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 3
Tabiano Castello – Castell’Arquato – Tabiano Castello

Efter frukost går dagens utflykt till den medeltida, charmiga staden Castell’Arquato, belägen på en hög klippa som i gamla tider var strategiskt viktig ur försvarssynpunkt.Vi besöker en parmesantillverkare och får se hur den klassiska italienska hårdosten Parmigiano Reggiano görs på komjölk. Tillverkningen är strängt reglerad och får bara ske i vissa områden. Osten lagras normalt mellan 22 och 36 månader för att få sin speciella smak.

Efter gemensam lunch i staden beger vi oss till hotellet med eftermiddagen på egen hand, att njuta av omgivningarna eller kanske en skön spabehandling.

På kvällen lär vi oss att göra pasta som italienarna! Med vägledning av kocken knådar vi ihop ägg, mjöl, olja och vatten till en slät deg som blir tagliatelle och tortellini. Sedan njuter vi av vår matlagningskonst tillsammans!

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4
Tabiano Castello – Milano – Sverige

Frukost på hotellet och utcheckning. Därefter beger vi oss till en av de äldsta parmagrottorna för att se den lufttorkade skinkan Culatello di Zibello, känd som kungen av italiensk chark. Den finaste delen av skinkan lufttorkas och lagras i minst 14 månader. Gemensam lunch innan det är dags att bege oss till flygplatsen i Milano och flyget till Sverige via Frankfurt.

Frukost, lunch och lättare förtäring ombord på flyget ingår.