– Så bra att du kunde förlåta din mamma

Som en stor, snäll björn är han, Leif Andrée. Han hade en barndom full av sprit och våld och en mamma som svek. Men barndomen gjorde honom stark i stället för skör. 

Han är en av våra största skådespelare, men det kunde ha varit annorlunda. För tänk om det hade varit han och inte brorsan Lasse som högg mammans misshandlare i huvudet med en yxa.

Amelia möter skådespelaren Leif Andrée. Läs hela intervjun i M-magasin nr 10-2017, och ett utdrag här.
Längst ner finns också erbjudande om biljetter till nypremiären av Leif, pjäsen om honom själv på Kulturhuset Stockholm.
(Gäller utvalda föreställningar, bokna senast 31 aug.) 

”Den första gången Leif Andrée stod på scen var han sju år. Det var skolans julspel och Leif kissade på sig. 

– Att stå på en scen där alla ser en, bländad av en strålkastare och kissa på sig. Jag har aldrig varit lyckligare!

Inget har någonsin varit ett hinder för Leif Andrée när det gäller scenen. Man skulle kunna säga samma sak om hans liv. Leif Andrée är hyllad och prisad som en av Sveriges bästa skådespelare (bäst, rent av?) och känns igen just på sin gränslöshet. Han ger allt – som det heter – och lite till. Men det är inte bara på scen som Leif har något dramatiskt att berätta. För delar av hans ”fucking life”, är som en Norén-pjäs.

Leif – tack och förlåt, heter pjäsen, skriven av Lucas Svensson och Leif Andrée, och självklart med Leif i huvudrollen om sin uppväxt. Den gjorde succé hösten 2016 och våren 2017 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Den sista föreställningen har precis spelats, men helt säkert kommer den att sättas upp igen någonstans i Sverige. Vill man se Leif på scen nu, får man vänta till Våra drömmars stad har premiär i början av november på samma teater. * 

Vi ses över en macka och väldigt mycket kaffe hemma hos mig i Hornstull. Det lockiga håret står på ända, ögonen är snälla och lite pillemariska. Magen är trind och han kan prata. Ut trillar orden som träffsäkra skott. Han skrattar ofta och hjärtligt, men när det blir lite känsligt går han ut på min pytte-terrass och röker. 

Jag har både läst och sett pjäsen om hans liv och vill veta mer, men allra mest om mamma Margit som han både roande och med ömhet berättar om. Själv är jag jätteupprörd. ”

Boka biljetter till specialpris här.  

NUVARANDE – Så bra att du kunde förlåta din mamma
NÄSTA Fish & chips och magi – nu kan sommarlovet börja!