Experternas idiotsäkra makeup-knep

Alla har sina knep för att få makeupen på plats – och att sitta kvar. Här är några idiotsäkra knep från läppar till naglar.

Läpparna
Problem:
Läppstiftet har runnit av innan du har hunnit på bussen. 
Lösning: Sätt på tre lager läppstift, lägg ett lager puder med hjälp av en ögonskuggsborste mellan varje lager. Då sitter läppstiftet kvar omkring åtta timmar. Tipset kommer från The Guardians moderedaktör Morwenna Ferrier. 

Naglarna
Problem: Naglarna på höger hand blir kladdiga och fula. (Eller vänster om om du är vänsterhänt.)
Lösning: Håll din vänsterhand stilla och rör istället högerhanden mot penseln (eller tvärtom om du är vänsterhänt) tipsar Fawnia Soo HooFashionista

Eylinern
Problem: Alla andra verkar får den på plats, men din blir bara vinglig, kladdig och ojämn.
Lösning: Testa en tight liner, eller ”osynlig eyeliner”. Använd en platt borste och lägg strecket på undersidan av ögonlocket. Det är snabbt, lätt och gör ögonen en mer ”öppen” look. Använd en gel, kräm eller penna, se hur här.  

Mascaran
Problem:
De övre fransarna går väl ok. Men på de undre blir det mest kladd.
Lösning: Först och främst: Satsa på en klumpfri borste. Torka av den då och då med lite borttagningsmedel. För att få till snyggt målade underfransar utan kladd – använd en liten sked! Lägg den under fransarna som skydd så hamnar kladdet på den i stället för på huden. Se här hur du gör.

••• Har du några smarta knep? Dela gärna med dig här nedanför om du är facbookanvändare, annars i ett mejl till webredaktion@m-magasin.se

NUVARANDE Experternas idiotsäkra makeup-knep
NÄSTA Ny specialtidning från M-magasin