Nu händer det. I nr 2/2017 blir M-magasin med nytt omslag! Här berättar Amelia om åren som M:s omslagsflicka för nya chefredaktören Åsa Lundegård.

Amelia, först startade du en tidning som du döpte efter dig själv – tidningen amelia – sedan startade du M-magasin, med dig själv på omslaget. 

Har det aldrig varit nervöst?
– Jo, mycket, båda gångerna. Att amelia skulle heta amelia var inte mitt påhitt. Det var en marknadsföringsåtgärd. Med M var tanken att läsarna till en början skulle ha lättare att hitta tidningen i kiosken, om jag var på varje omslag. Så vi valde att göra en ”Oprah”. Den amerikanska tidningen O har alltid chefredaktören Oprah Winfrey på omslag. Det var också ett statement för målgruppen, att en 60-åring kunde vara omslagsmodell. Det fungerade och vi fortsatte. Men visst har jag varit sömnlös vid båda lanseringarna. Hur ”malligt” var det inte att sätta sig själv både som logotyp och som omslagsflicka!

Drygt tio år som omslagsmodell, och 160 omslag, det är nog världsrekord. Varför slutar du nu?

– Enough is enough. Ett beslut jag fattade redan 2015. Året jag fyller 70 ska jag varken vara chefredaktör eller omslagsflicka. Men jag vill gärna komma in i Guinness rekordbok som världens äldsta återkommande omslagsmodell.

Jag gissar att omslagen bidragit till att du har blivit mer igenkänd. Hur trivs du med det?
– Jag har aldrig haft svårt med att synas i trevliga sammanhang, som ju M är. Det är fint att bli stoppad på gatan av tacksamma läsare.

Har du något favoritomslag?
– De med mina barnbarn och det med kungen för de var så knepiga att få till. Sedan har det varit extra skojigt med levande djur som inte gör som man säger.

 Något du är mindre förtjust i?
– Faktiskt inget. Inte ens det som jag fick skäll för när jag var naken, visserligen bakom en stol, men jag ansågs visa för mycket hud.

Vad tänker du om M:s omslag framöver?
– Det är bra om M skiljer sig från sina småsyskon, amelia och Tara, och att omslaget kan användas för tilltalande okända kvinnor.

Är det något du kommer att sakna med att vara omslagskvinna?
– Sakna … Jag vet faktiskt inte, mitt omslagsfria liv har inte riktigt börjat ännu …

Till sist, kommer du tillbaka och gästspelar någon gång?
– Jag gästspelar gärna!

Psst! Amelia försvinner ju inte från M. Du möter henne i Final längst bak i tidningen i varje nummer. Hon kommer också att skriva andra reportage, som Amelia möter, och fortsätter att plocka fram och visa kläder som finns i vår webbshop!

Psst igen! Vill du se vårt första omslag utan Amelia? Här finns det!

NUVARANDE Kungen, barnbarn och hönor … tack för 10 år, Amelia!
NÄSTA Bli vår VIP ombord på Galabåten!