Lena Örnfjärd Berg

Gör: Administratör på Samhällsbyggnadsförvaltningen.
Familj: Gift med Björnar. Två vuxna söner, två bonusbarn i Norge och sammanlagt sju barnbarn.
Bor: Katrineholm.
Ålder: 61.

Lenas motivering

Har fyllt 61 och går stadigt mot mitt 62:a år i slutet av året. Andra uppfattar mig inte vara så "gammal", blev i mars uppfattad som mamma till mitt 11-åriga barnbarn. Väldigt skoj tyckte jag, inte helt säker på att Agnes tyckte detsamma.

Känner att jag har så mycket kvar att leva för och uppleva, nyfiket. Tidningen M ger mig oerhört mycket - kunskap, upplysning, längtan, tips och råd. En härlig mix! Var med på min första resa genom M till Åbo - hur kul och trevligt som helst. Den kommer jag att göra om. Vill med till Peru, London, Italien - you name it! :).

Kram från Lena

Grattis till att ha blivit M:s vip-prenumerant!

– Tusen tack! Det kom väldigt överraskande,  jag trodde först att ni skämtade med mig. Jag är inte en person som brukar vinna saker.

Vad ser du mest fram emot?

Mappiegalan i februari har jag ju läst så mycket om så det kommer att bli en höjdpunkt. Att gå på
komedin Ladykillers Oscarsteatern i september ser jag också mycket fram emot. Och så har jag förstått att det kommer att dyka upp lite överraskningar! Dessvärre kommer jag att missa Lyckokryssen eftersom jag redan har bokat upp mig på en egen kryssning.

Hur länge har du läst M-magasin?

– I minst fem år. Jag började köpa lösnummer, men tog sedan en prenumeration eftersom jag inte ville vara utan tidningen.

Vad tycker du är det bästa med M?

– Att den är så allsidig och att nästan allt som står i den är värt att läsa.  Ekonomiexperten Birgitta Piper är en stor favorit, hon kommer med så många bra råd. Och så är det förstås alltid kul att läsa vad Amelia skriver och hur hon tänker om saker och ting.

Något du saknar?

– Så här spontat kommer jag inte på någonting. Jag kanske är lite tråkig men tycker faktiskt att M är bra som den är.

Vad har du för sommarplaner?

– Det blir bara två veckors semester för mig, då ska vi vara i vår stuga
i Äppelbo i Dalarna. Jag sparar tre veckors semester till september då min man och jag åker på en Karibienkryssning, en 60-årspresent till honom och en försenad sådan till mig. Med oss tar vi några goda vänner och yngste sonen med familj. Vi kommer även att hyra hus i Orlando, Florida, två
veckor. Det ska verkligen bli kul!