M-magasins kryssningar är inte som andra. Här blandas ljust och svårt, skratt och tårar, inspiration och eftertanke. Plus mingel, shopping och god mat.

Siciliens gåva till Sverige (förutom Lucia), Adele Li Puma fick igång lyckokänslorna hos publiken.

Förstora

 

Förstora

Starkast greps vi av Ulla-Maria Anderssons beskrivning av en tröstlös barndom och ett urspårat vuxenliv. Till slut lyckades hon bryta en flera generationer lång kedja av misslyckade moderskap. Och när Ulla-Maria stolt presenterade sin dotter Sofie på scenen – flickan som aldrig slutade tro på sin mamma – då hade vi alla tårar i ögonen.

Förstora

Gripande var också den förre justitieministern, Thomas Bodströms, berättelse om sin mamma som lider av Alzheimers sjukdom. Men det var också en kärleksfullt skojigt porträtt av en kvinna som alltid stenhårt backat upp sin son.

Förstora

M-läsaren IngaLill Däckfors, till vänster, gillade Thomas Bodströms mammahyllning och köpte hans bok. Hon, liksom UllaBritt Klintmal, kommer från Eskilstuna.

Förstora

Svensk litteraturs kvinnliga nestor, Elsie Johansson, har lyckokryssat förr och har en trogen publik bland M-läsarna.

Förstora

Micael Bindefeld är inte bara festfixare utan också biodlare, trädgårdsentusiast, pelargonsamlare och filantrop. Har skänkt en förmögenhet för att vi inte ska glömma Förintelsen. Här intervjuas han av Amelia Adamo.

Förstora

Amelia Adamo signerar sitt goda röda vin från Apulien och sin läckra italienska prosecco.

Förstora

Och så här glad blev läsaren Mona Nelding över sin flaska.

Förstora

Årets vip-prenumerant, Susanne Karlsson och hennes man Nils, bor utanför Norrköping. Susanne blir bjuden på en rad festligheter under sitt år med vip-status, bland annat på Lyckokryssen. Så kan det gå om man är en trogen prenumerant.

Förstora

M:s Birgitta Piper inspirerade oss att hålla koll på kronorna. Vår privatekonomiska expert vet hur man får en tunn pension att räcka längre.

Förstora

En sammanfattning på hennes powerpointpresentation hittar du här.
[Hämta till din dator genom att klicka på länken.]

Förstora

På Lyckokryssen kunde man förstås köpa finns underkläder ur vår succéserie Adamo by Swegmark. Madeleine Dalviken från Swegmark of Sweden hjälpte Ulla Åsheim och Karin Olsson att hitta rätt storlek.

Förstora

Medan Amelia övervakade att underkläderna satt som de skulle.

Förstora

Våra M-matroser delade ut goodiebags, sålde böcker och såg till att alla trivdes.