Jag blir 66 och tänker tuffa på ungefär som jag brukar  här på M. Och ett sommarhus på Dalarö ska sakta ta form. Men innan det gamla året går i gravet gör vi hemma ett bokslut. Någon gång under julhelgen samlas vi i familjen för att minnas och köra en runda, alla får berätta och reflektera. Hur hade vi det under 2012? Sedan pratar vi om det kommande året. Inga löften – mera vad man önskar. Hur gör du? Gör du också ett litet bokslut över året som gick? Vad innebär det nya året för dig, vad hoppas du på?

I det här numret av M uppgraderar vi svärmor. Är själv en sådan och ilsknade till när jag såg en annons om ett magläkemedel. I annonsen angavs sådant som man får ont i magen av, bland annat svärmor! Det magmedlet heter Inolaxol och det tänker i alla fall inte jag köpa. I det här numret (Nr 1/2013) får tre svärmödrar en kärleksförklaring. Det kan vara något att sträva efter 2013.

Sätt guldkant på ditt år, säger vi på omslaget till M nr 1. Det behöver inte kosta skjortan. En guldkant kan vara något helt annat. Elise ”Morsan” Lindqvist har hittat sin - att hjälpa flickor på Malmskillnadsgatan. Henne kan du läsa om i nr 1. Det ger hennes liv mening. Katarina Harh har hitat sin, att vara stolt och blind. I nyårshelgen går hennes intervjuserie Hur måga gånger om dagen tänker du på din pappa. Läs mer om Katarina här.

Mer om innehållet i nr 1/2013 finns här.

Du som är prenumerant och som har läst nr 1 noga kan var med i vår tävling Påläst prenumerant!

Och du som har varit med oss sedan starten (eller nästan i alla fall) – dig vill vi ha med i vårt 100:e nummer. Läs mer här!