Årets mappie får sparken från TV4

Dagen efter att journalisten Elisabet Höglund utsetts till Årets Mappie av M-magasin och tidningens läsare fick hon sparken från jobbet som programledare för Förkväll på TV4.

Allt drogs igång under M-magasins prisutdelning på måndagvällen, då Elisabet i sitt tacktal berättade om svårigheterna att åldras som kvinnlig programledare.

Dagen efter galan kallades hon in till ett möte, där hon om ombads ta time-out från programledarjobbet för Förkväll, som hon haft tillsammans med Carin da Silva och Yvonne Ryding.

– Jag har ofta framfört mina åsikter när jag har tyckt att något varit fel och det har de inte gillat. Sponsorer och TV4 styr hela innehållet, och det är jag som journalist inte alls van vid, säger Elisabet till Expressen.

Amelia Adamo var den som delade ut priset Årets Mappie på måndagkvällen.
– Jag kan inte annat än tycka att det är märkligt. Det understödjer reklam-tv:s syn på ålder, de vill inte ha äldre kvinnor i rutan. Om det här handlar om åldersmobbning så är det tråkigt för Elisabet, för tittarna och för min generation, säger hon.

Nu berättar Elisabet Höglund också att TV4 i förra veckan bad henne att skönhetsbehandla sig i direktsändning för att dra upp tittarsiffrorna. Detta menar kanalens exekutiva producent Ebba Adielsson aldrig var avsiken.

Följ debatten om åldersdiskrimineringen

NUVARANDE Årets mappie får sparken från TV4
NÄSTA Elisabet Höglund tillbaka i Förkväll