Döp M:s alpackaföl!

M:s egen alpacka Mmaggie har fått sitt första föl! En fin alpackapojke som vägde 6,5 kilo vid födseln. Men vad ska grabben heta? Kom med förslag så utser vi en vinnare!

För några veckor sedan kom ett glatt mejl till redaktionen från Österlen Alpacka:

Hej ni på redaktionen!
   Vi har det stora nöjet att meddela att  Mmaggie fick en son i förrgår eftermiddag! Det var hennes första föl och  förlossningen gick galant. Under några and- och ändlösa minuter i början var  vi dock lite oroliga eftersom bara ett ben stack ut men sen tittade en liten  nos fram, tätt följd av det andra frambenet. Resten gick enligt  instruktionsboken. Kl 14.23 togs han emot av det mjuka gräset i hagen bland de  andra alpackorna. Och efter ytterligare 25 minuter stod han upp och diade. Sen dröjde det inte länge förrän han galopperade runt i hagen – om än på något  ostadiga ben. Mmaggie är en kolossalt hängiven moder och blir mycket irriterad  när de andra alpackorna kommer fram för att undersöka det lilla underverket.  Men hon lät oss utan vidare väga den lille och vågen visade på 6,5  kg.

   Sonen ser  redan ut att kunna bli en riktig höjdare och man anar redan potentialen i  ullkvaliteten. Men med en kritvit helperuansk pappa som heter Österlen Alpackas Tupac Amaru – och med Mmaggie som mamma naturligtvis – kan resultatet  inte bli annat än utsökt!

Ann Marie och Paul Gerber Santesson
Österlen Alpacka
www.alpacka.se

Var med och döp alpackafölet!

Vad ska han heta? Mamma heter Mmaggie och pappa är en kritvit helperuansk alpacka vid namn Tupac.
Skicka in ditt förslag, så utser vi en vinnare. Fyll i mailformuläret här nedan, eller skicka ditt förslag på ett vykort till M-magasin, 105 44 Stockholm. Märk vykortet Alpacka.

Första pris i namntävlingen är 250 gram handspunnet garn gjort av Mmaggies supermjuka ull, värde 750 kr.

Fyll i forumläret här nedanför och skriv ditt namnförslag under Övrig information.

NUVARANDE Döp M:s alpackaföl!
NÄSTA Höstens nya soffor