Förstora Helen Magnusson nappade på M:s efterlysning. "Jag har tänkt på att klippa av mig håret länge. Jag har alltid haft långt hår, men nu har jag tröttnat." Helen Magnusson nappade på M:s efterlysning. "Jag har tänkt på att klippa av mig håret länge. Jag har alltid haft långt hår, men nu har jag tröttnat."
Förstora Men det blev Helens väninna Lena som till slut fick iväg Helen till M:s håromgörning, och hon var med som stöd under hela förvandlingen. Men det blev Helens väninna Lena som till slut fick iväg Helen till M:s håromgörning, och hon var med som stöd under hela förvandlingen.
Förstora Marie Sjöholm t v, har arbetat som frisör i 40 år, gillar Vidal Sassons enkla, rena frisyrer och har förberett sig med att titta i hans gamla böcker. På 70-talet fick hon stipendium för att arbeta hos frisör-gurun i London. Nu är hon glad att hans enkla frisyrer är tillbaka. Marie Sjöholm t v, har arbetat som frisör i 40 år, gillar Vidal Sassons enkla, rena frisyrer och har förberett sig med att titta i hans gamla böcker. På 70-talet fick hon stipendium för att arbeta hos frisör-gurun i London. Nu är hon glad att hans enkla frisyrer är tillbaka.
Förstora Halvvägs genom klippningen är Helen fortfarande nöjd med beslutet. "Hon är modig", säger Marie och beundrar hårkvaliteten. Halvvägs genom klippningen är Helen fortfarande nöjd med beslutet. "Hon är modig", säger Marie och beundrar hårkvaliteten.
Förstora Efter första klippningen rycker stylisten My Thimberg in för att göra iordning Helen för första fotograferingen. Efter första klippningen rycker stylisten My Thimberg in för att göra iordning Helen för första fotograferingen.
Förstora Mys sminkbord. Mys sminkbord.
Förstora Och så lite färg på läpparna... Och så lite färg på läpparna...
Förstora På med en draperad tröja i en mjuk nyans. Fotograf Max Bouwers rättar till några strån och tar de första bilderna. På med en draperad tröja i en mjuk nyans. Fotograf Max Bouwers rättar till några strån och tar de första bilderna.

Och så här blev reslutatet

Förstora Helens kommentar om slutreslutatet: När håret ligger framåt känner jag mig som en fransk sångerska, Mireille Matthieu… Känner mig inte lika dramatisk när jag rufsar till håret. Men det här är verkligen fantastiskt. Helens kommentar om slutreslutatet: När håret ligger framåt känner jag mig som en fransk sångerska, Mireille Matthieu… Känner mig inte lika dramatisk när jag rufsar till håret. Men det här är verkligen fantastiskt.

PS Se hela reportaget och läs mer om hur Helen upplevde förändringen, och om hur du själv väljer vilken hårlängd som passar dig i M-magasin nr 1-2011.