Fler bokhandlare

Världens sex bästa bokaffärer visar vi i nya numret av M-magasin. Här är ytterligare fyra bokaffärer från engelska dagstidningen Guardians topplista.

Borders i Glasgow
Den makt som den Michigan-baserade bokkedjan Borders har kan säkert avskräcka en del. Men få bokälskare kan undgå att bli förhäxade i deras Glasgowbutik i neoklassisk stil, designad av Archibald Elliot 1827 för Royal Bank. Sen sekelskiftet är det Borders som styr över det bästa läget vid Royal Exchange Square – och kunderna är förtjusta. Folk som sitter på trappan utanför och läser har blivit ett lika vanligt inslag i gatubilden som Wellingtonstatyn. Nästan i alla fall. Affären hade kommit högre upp på listan om inredningen varit i klass med den estiska fasaden.
www.borderslocal.co.uk/glasgow/
Adress: 98 Buchanan Street, City Centre, Glasgow G1 3BA, Skottland.

Posada i Bryssel
Posada är berömt för sin vackra inredning och för sin samling av nya och gamla konstböcker. Men här finns också en ansenlig samling utställningskataloger från början av 1900-talet. Med ojämna mellanrum anordnas konstutställningar i affären, som ligger i ett gammalt hus nära Sankta Magdalenakyrkan.
www.posada.be
Adress: 29 Rue de la Madeleine, Brussel, BRU 1000 Belgien.

Keibunsya i Kyoto
Om du gillar bokhandlare även om du inte kan läsa språket så måste du sätta upp Keibunbya på topplistan över världens bästa. Vissa menar att det är belysningen som är hemligheten, andra hävdar att det är de välproportionerliga panelerna runt väggarna. Eller också är det kanske de små nischerna i hyllorna. Men de flesta måste nog hålla med om att den tysta värdighet som råder här är svår att slå. Här finns ett ansenligt antal vackra japanska konstböcker att titta i och till och med en och annan engelskspråkig.
www.keibunsha-books.com

Av Catarina Baldo Zagadou

Har du tips på någon bra bokhandel? Någon med udda utbud? Härligt läge? Rolig ägare?

Tipsa andra M-läsare nedan!

NUVARANDE Fler bokhandlare
NÄSTA Ärver min dotter min skuld?