Macaroner

Cirka 25-30 stycken

Förstora Receptet kommer ur kommande boken Mina Efterrätter. Kommer på Natur & Kultur i mars. Receptet kommer ur kommande boken Mina Efterrätter. Kommer på Natur & Kultur i mars.

Receptet kommer ur kommande boken Mina Efterrätter. Kommer på Natur & Kultur i mars.

Bästa vispkraften får man om äggen står i rumstemperatur över natten.

75 g mandel, skållad
2 msk florsocker
2 äggvitor
1 1/2 msk strösocker
2 dl florsocker
1/2 vaniljstång, urskrapade frön eller 1/2 tsk vaniljsocker
Vit chokladfyllning
100 g vit choklad, hackad
3/4 dl vispgrädde
25 g smör, rumsvarmt
1/2 vaniljstång, urskrapade frön eller 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 citron, finrivet skal

Sätt ugnen på 200°. Riv mandeln i mandelkvarn och mixa den med 2 msk florsocker.
Vispa upp äggvitorna i en separat bunke. Vispa i strösockret i äggvitorna.
Sänk hastigheten och vispa i lite av florsockret, öka hastigheten och vispa sedan i resten av florsockret lite i taget och vaniljen. Vänd i mandelmjölet med en slickepott. Fyll en engångsspritspåse med smeten och spritsa ut rundlar stora som femkronor på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem vila på plåten ca 25
minuter.
Grädda näst längst ner i ugnen 11–12 minuter. Ta ut och låt svalna några minuter på plåten. Flytta försiktigt över bakplåtspapperet med kakorna till ett galler och låt svalna helt.

Fyllning: Lägg den vita chokladen i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt svalna något. Vispa i lite smör i taget. Tillsätt vanilj och citronskal. Fyll en engångsspritspåse med fyllningen och låt kallna. Ställ in fyllningen i kylen tills den har bra konsistens.
Spritsa lite fyllning på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två.

Läs mer om boken här.

Mer om macaroner

Wikipedia – läs om bakverket
Bloggen Hello Sugar – recept
Allt om mat – recept på macaroner
Arla - Blåbär, pistage, hallon...