Och vinnaren i dörrtävlingen är…


För några månader sedan utlyste M-magasin i samarbete med Polardörren en läsartävling: Rita upp din fantasidörr, berätta om den och skicka in en bild på er entre! Vinnaren får sin dörr producerad, hemlevererad och monterad – utan kostnad,

Och nu är vinnaren utsedd. Hon heter Eva Wesén, dörren heter ”Svarta katter mot blå bakgrund” och hennes berättelse kring kattdörren är följande:

Hej!
Vi är kattmänniskor och vill gärna att det ska synas när man kommer hem till oss. Det är svårt att få sin egen katt att alltid sitta utanför dörren. Den blå färgen är vacker. Insidan bör var avit så att hallen inte blir för mör. ”Månen” i frostat glas släpper också in ljus.

Och vinnarmotiveringen lyder:

En tilltalande humoristisk siluett som mjukar upp dörrens geometriska form och ger den en poetisk berättelse. Här ser vi katternas Romeo och Julia kurtisera i nattens färger med en lysande måne som iakttagare. Även en berättelse om att det i huset finns kattägare som vill visa det till alla besökare med hjälp av dörrens berättaryta. En kreativ och välkomnande dörr med personlig touch.

Stor grattis till dig Eva, hoppas dörren blir fin på plats!

Vi fick in massor av härliga, roliga och fina dörrar till tävlingen. Alla kan tyvärr inte vinna och alla får inte plats att visas upp, men här är i varje fall några dörrar och berättelser.

Dörren till pensionen..

Katis Malmqvist & Bertil Gunnarsson

Om två månader går min man i pension – medan jag själv ska jobba i minst fem år till. Egentligen hade vi det väldigt bra i vår mysiga lägenhet i stan. Men när mannen upplevde ångest inför dagen P, slog vi till och köpte ett hus i Åhus, Skåne. I ett plan utan trappor. Nära service, golf och hav. Lagom mycket och åtgärda – mest att huset ser så lesset och trist ut. /…/ Er tävling kom verkligen lägligt! En ny dörr skulle vara en perfekt inledning till detta – vårt gemensamma pensionsprojekt. Så här tänker vi oss dörren: Den ska var grön som mossa, Ett halvrunt fönster som kontrast till alla raka linjer. Detaljer i tegelrött. Eventuellt kan dörren vara delbar så att man kan släppa in ljuset utan att vår lilla tax smiter ut.

Förälskad påfågel…

Hanna & Jan W Bergman

Hej

Vi är ett 60+-par som träffades för tio år sedan. Vi gifte oss och köpte ett hus. I inledningsskedet av vår relation skojade vi om hur man som nyträffad – och kär – fjädrar sig, skriker och smäller upp stjärten som på en påfågel. Vi har sen dess haft påfågeln som vår kärlekssymbol.

Silhuetter…

Min sambo Tommy och jag bor verkligen i vårt drömhem. Vår inredningsstil är inte direkt hämtad ur en trendkatalog, utan speglar mer våra personligheter i såväl möbler som accessoarer. Vår ytterdörr är inte världens roligaste. Vi har försökt piffa upp det hela med fina krukor och blommor men gett upp hoppet eftersom ”hjälpsamma” förbipasserande lyckats bära med sig dessa, hur tunga de än varit. Så mitt ytterdörrsförslag speglar ytterligare vår egen stil och narcissism – med en målad silhuett av oss båda  i avvikande färg. Eftersom entrén går in i en liten smyg, så behöver panelen runt om också målas. Mitt förslag till panelen och silhuetten är en mellangrön olivgrön färg och själva dörrbakgudnen skall vara i en ljusare , matchande nyans.

NUVARANDE Och vinnaren i dörrtävlingen är…
NÄSTA Lena, 58 år ung, är ny spamodell