Förstora Torkat och färskt blir en annorlunda kombination och överraskande vackert som juldekoration. Enklast är att täcka en vas med material som finns i naturen eller som du hittar i en hobbyaffär. Vira ett vackert band runtom och placera amaryllisen i vasen. Torkat och färskt blir en annorlunda kombination och överraskande vackert som juldekoration. Enklast är att täcka en vas med material som finns i naturen eller som du hittar i en hobbyaffär. Vira ett vackert band runtom och placera amaryllisen i vasen.
Förstora Amaryllisen i olika färger placerade i en låg vas ger ett elegant arrangemang till ett julbord eller som dekoration på ett soffbord. Använd blompinnar som stöd och knyt försiktigt ett band precis under blomknoppen när du är nöjd med kompositionen. Amaryllisen i olika färger placerade i en låg vas ger ett elegant arrangemang till ett julbord eller som dekoration på ett soffbord. Använd blompinnar som stöd och knyt försiktigt ett band precis under blomknoppen när du är nöjd med kompositionen.

 

Förstora Extra effektfullt blir det om man väljer amaryllis som går ton i ton med bakgrunden. Det kan vara en tapet eller en bordsduk som ska matchas. Förstärk effekten genom att placera amaryllisen i glasvaser eller i vaser med färgnyanser som matchar både blomfärg och bakgrund. Extra effektfullt blir det om man väljer amaryllis som går ton i ton med bakgrunden. Det kan vara en tapet eller en bordsduk som ska matchas. Förstärk effekten genom att placera amaryllisen i glasvaser eller i vaser med färgnyanser som matchar både blomfärg och bakgrund.
Förstora Grafiskt stilrent men ändå dekorativt är de vita vaserna med matchande vita snittamaryllis.
Placera en blompinne i mitten så att amaryllisen står stadigare. Ställ vaserna tätt så att blommorna stödjer varandra när de slår ut. Grafiskt stilrent men ändå dekorativt är de vita vaserna med matchande vita snittamaryllis. Placera en blompinne i mitten så att amaryllisen står stadigare. Ställ vaserna tätt så att blommorna stödjer varandra när de slår ut.
Förstora

Så sköter du amaryllis på snitt

• Snitta stjälken med en vass kniv. Använd inte sax.
• Sätt ett gummiband eller tejpa runt stjälken längst ned så att den inte rullar upp sig.
• Sätt en lång blompinne i den ihåliga stjälken. Det gör att amaryllisen står stadigare i vasen.
• Placera amaryllisen i kallt eller ljummet vatten.
• Plocka eventuellt bort ståndarna som har en tendens att damma när de mognar.
• Placera amaryllisvasen långt ifrån fruktskålar, drag och alltför soliga platser
• Köp amaryllis som åtminstone har två knoppar där färgen skymtar. De exemplaren brukar hålla sig fina längst.

Förstora

Mer om julens blommor

Hur får man vinterns skönheter att slå ut och sedan blomma så länge som möjligt? Och kan man spara lökar och plantor till nästa år? Här finns de bästa tipsen från Allt om Trädgård.

Julens blommor