Förstora En av de tidigaste liljorna är kungsängsliljan som sägs ha fått sitt namn från Kungsängen (där finns det största vilda beståndet) utanför Stockholm. Om du inte själv har tillgång till en trädgård finns den att köpa i välsorterade blomsteraffärer. Den rödbrokiga blomman är så praktfull att den är vacker att ställa singel i en vas. Du kan ställa ytterligare en bredvid. En av de tidigaste liljorna är kungsängsliljan som sägs ha fått sitt namn från Kungsängen (där finns det största vilda beståndet) utanför Stockholm. Om du inte själv har tillgång till en trädgård finns den att köpa i välsorterade blomsteraffärer. Den rödbrokiga blomman är så praktfull att den är vacker att ställa singel i en vas. Du kan ställa ytterligare en bredvid.
Förstora De små krukorna med pärlhyacinter som du numera kan köpa både här och var är perfekta att ställa i en liten fransk soppskål på fot. Vill du ha ännu mer vårkänsla så stoppa ner några kvistar, guldgula forsythia eller rödblommmande spirea. De slår ut snabbt när de kommer in i värmen. De små krukorna med pärlhyacinter som du numera kan köpa både här och var är perfekta att ställa i en liten fransk soppskål på fot. Vill du ha ännu mer vårkänsla så stoppa ner några kvistar, guldgula forsythia eller rödblommmande spirea. De slår ut snabbt när de kommer in i värmen.
Förstora Snödroppar på nytt sätt. Om du har många snödroppar i rabattten kan du gräva upp några få plantor i stället för att plocka dem. Sätt dem i liten hink med lite jord runt och mossa ovanpå. Här har även gul vintergäck slunkit med. De brukar trängas med snödropparna i rabatten. Vill du fylla krukan ännu mer så kan du stoppa ner en kvist med murgröna. Det blir nästan som ute. Snödroppar på nytt sätt. Om du har många snödroppar i rabattten kan du gräva upp några få plantor i stället för att plocka dem. Sätt dem i liten hink med lite jord runt och mossa ovanpå. Här har även gul vintergäck slunkit med. De brukar trängas med snödropparna i rabatten. Vill du fylla krukan ännu mer så kan du stoppa ner en kvist med murgröna. Det blir nästan som ute.
Förstora Äggkoppen – vårens mest använda vas. Fyll den med de första vårblommorna och den blir lika uppskattad som en köpbukett. Både hemma och på jobbet. Här med några vilda violer och små blommor från en buske. Äggkoppen – vårens mest använda vas. Fyll den med de första vårblommorna och den blir lika uppskattad som en köpbukett. Både hemma och på jobbet. Här med några vilda violer och små blommor från en buske.
Förstora I en helt vanlig soppskål blir några kvistar från den tidiga spirean fina. För att hälsa våren ännu mer välkommen kan du plocka av de mjuka videbollarna och klistra runt kanten. Ser ut som en kruka med päls! I en helt vanlig soppskål blir några kvistar från den tidiga spirean fina. För att hälsa våren ännu mer välkommen kan du plocka av de mjuka videbollarna och klistra runt kanten. Ser ut som en kruka med päls!