Så laddar du ned ljudboken i mp3-spelaren


3 enkla steg för att ”Rippa” din CD-skiva (lagligt omvandla dina låtar eller böcker till MP3)

1) Sätt in CD-skivan i din PC och öppna programmet Media Player (finns på alla datorer med Windows)

2) Klicka på Rippa och välj CD-skivan du satte in, Media Player kommer nu att rippa din CD automatiskt.

3) Välj var på datorn du vill spara dina filer.

 5 enkla steg för att ladda upp musik eller böcker på din Sansa

1) Sätt på din Sansa och välj vilket språk du vill ha i menyn.

2) Sätt in din Sansa i USB-porten på din dator. Kabeln mellan USB-porten och spelaren hittar du i förpackningen. När du kopplar spelaren till datorn laddas också batterierna.

3) När du har satt in spelaren i din dator så identifierar datorn spelaren som en extern hårddisk, utan att du behöver installera någonting. Nu kan du dra över filerna från datorn till spelaren, hur du går tillväga står i steg fyra och fem.

4) Öppna fönstret för Sansa, antingen frågar datorn dig direkt om du vill öppna den eller hittar du den under ”den här datorn”. Öppna mappen ”Music” för att lägga in musik, och mappen ”Audiobooks” för att lägga in ljudböcker. Om du vill skapa en separat spellista kan du lägga över musiken i mappen ”Playlists”.

5) För att lägga över dina filer till spelaren gör du följande: Öppna platsen där du sparade dina låtar eller din talbok bredvid fönstret för din Sansa. Nu kan du flytta alla MP3-filer eller hela mappar med musik och böcker till din spelare genom att högerklicka med musen på filen eller mappen som du vill flytta. Håll knappen intryckt samtidigt som du drar filen till önskad mapp i fönstret för din spelare. När du släpper knappen kommer filerna kopieras över till den valda mappen i din Sansa-spelare.

Lycka till!

**
Ett alternativ till att installera musiken direkt på spelaren är att spara musiken på ett micro SD-kort. Det finns många USB-läsare för det här kortet på marknaden. Det finns också adapters du kan sätta in ditt micro SD-kort så att det passar SD-formatet. De flesta datorer har SD-ingångar idag.

På Sansa Fuze finns plats för ett micro SD-kort. När du stoppar in kortet i spelaren så uppdateras din spellista direkt.

Fördelen med att ha din bok eller musik på ett micro SD-kort är att du kan använda dessa kort på precis samma sätt som du använder CD-skivor. Du kan byta kort med andra, sätta in kortet i andra typer av spelare såsom i bilen, stereon, TV:n och i mobiltelefonen. Allt fler tillverkar produkter med plats för micro SD, eller SD-kort, ett sätt att spela din musik på fler ställen utan att behöva krångla med kablar.

NUVARANDE Så laddar du ned ljudboken i mp3-spelaren
NÄSTA King of Pop 50 år!