Sexleksaker på apoteket

Sex är hälsa. Därför börjar apoteket inom kort att sälja sexleksaker. Fem nya produkter kommer att finnas på intimhyllan efter midsommar och i apotekets webshop en månad tidigare.

Massagestavar och klitorisringar på intimhyllorna

Själv minns jag kondomapparaterna i mörka hörn på stadens gator. Tänk om då någon sagt mig att 30 år senare skulle det finnas något som heter vibratorer på apoteket. Tydligen helt självklart för tonåringar och vuxna mellan 20 och 46 varav hälften redan har en sexleksak hemma. Hur det står till bland mappiesar fick vi inte veta när apoteket lanserade fem nya produkter i sitt sortiment. 100 butiker runtom i landet ska testa att sälja massagestavar, vibratorer, vaginakulor, vibratorringar och massageoljor från och med midsommar. På intimhyllan bland kondomer och glidsalva hittar du dem. Men du får be personalen plocka fram vad du önskar för dessa varor anses mycket stöldbegärliga. Apotekets taleskvinna sa man att man redan var van vid ”skämmiga” saker: ”Kan man prata om analklåda, kan man prata om det här.”
Det här är en hälsosatsning sa alla i kör, och det vilade en halleluja-stämning över pressträffen, nästan som om vi alla var öppna och frimodiga nog att sätta i gång våra vibrationsapparater bums meddetsamma.

För den som fortfarande tycker att det är lite skämmigt går det att köpa sexleksaker i apotekets webshop, www.apoteket.se

Lena Tallberg

NUVARANDE Sexleksaker på apoteket
NÄSTA Bjud på en klassiker