Sharon Stone: Skydda er!

- Sanningen är att aids är den fjärde vanligaste orsaken till att kvinnor dör i Amerika, sa mappien Sharon Stone när hon besökte Karolinska Institutet i Stockholm för att prata om "Hälsoinitiativ för fred".

– Vetenskap är glamoröst!

Filmstjärnan Sharon Stone ägnar sig allt mer åt välgörenhet, särskilt för att samla in pengar till aidsforskning. Hon reser runt i världen och glamoriserar vetenskap och forskning.
På Karolinska Institutet sa hon att vi måste sluta blunda för hiv-risken och aids-epidemin och lära våra barn att skydda sig ordentligt. Dessutom ville hon prata om vikten av att ägna sig åt fredsarbete i vardagssituationer .
– Du måste tänka utanför laboratoriet och se världen utanför. Det är genom att steg för steg förändra sitt beteende som man tar slut på alla kriser. Fred på riktigt är att upptäcka personen bredvid dig, sa hon och vände sig till de nyfikna studenterna och forskarna.
Ett praktiskt råd var att inte alltid köpa nya kläder utan satsa på begagnat ibland.
Resten av dagen fick Sharon Stone ta del av ny forskning kring fler globala hälsohot än hiv, som malaria, tuberkulos och lunginflammation.

NUVARANDE Sharon Stone: Skydda er!
NÄSTA Amelias bokklubb