Vi fick en hår-makeover!

Tänk vad en ny frisyr och ny hårfärg kan göra. Kjersti, Eva, Anneli och Nabiha vågade och fick ett helt nytt utseende.

Kjersti Nilsson

Jobb: Trots pensionärsålder jobbar Kjersti på öppen förskola fyra dagar i veckan och med en ledarskapsutbildning, ”kalla mig hellre för tidsmiljonär än pensionär”.
Fritidsintresse: Jag är nog lite manisk på golf.
Bor: I Stockholm
Ålder: 67.

Så här skrev Kjersti till oss:
”Gör om mig! Jag vill bli ny och ha en häftig färg och frisyr. Mitt hår är bra med självfall, men jag behöver hjälp med att hitta en ny stil.”
Om min hårtyp: ”Självlockigt. Egentligen brunett men har haft alla färger. Jag hennade mitt hår i många år. Men i somras färgade jag det blont, fast det har vuxit ut och nu syns det gråa. Och jag har haft allt från snagg till midjelångt hår.”
Färgteknikern: Vi ville ta fram Kjerstis originalfärg, den bruna. Därför har vi gjort henne mörkare. Vi har färgat med Koleston Perfect som är en permanent färg som täcker bra. I luggen har vi gjort ljusa effekter med en speciell slingfärg som heter Magma  för det lyfter fram ansiktet. För att det ska bli mer volym och mer fokus på luggen har vi färgat lite mörkare vid sidorna precis invid öronen. Det ger en optisk effekt.
Frisören: Vi klippte upp och tajtade in i nacken. Det var långt där bak och det tyngde ner. Längden framtill har vi behållit och kammat fram luggen eftersom hårfästet krupit upp en aning, precis så som det brukar göra med åren.

Anneli Ahl

Jobb: Kliniker på ett medicin-teknik företag. Reser mycket i jobbet.
Fritidsintresse: Golf, gympar och älskar att resa.
Bor: I Löddeköpinge.

Så här skrev Anneli till oss: ”Vad är det jag behöver i ett nytt decennium med nya utmaningar? Jo, en ny look. Jag vill ta chansen att släppa kontrollen och litar på M-magasin. Skulle vilja ha en frisyr som både är sportig och affärsmässig.”
Min hårtyp: ”Tjockt grått hår i page och med lång lugg. Har nästan alltid varit blond, som jag har förstärkt med slingor. Förutom när jag var yngre och testade alla möjliga färger. Med åren har det ju kommit allt fler gråa strån så till slut var hela håret grått och då tyckte jag inte att det var någon idé att slinga det längre. Så sedan dess har det fått vara grått. Pagen har jag också haft i flera år.”

Färgteknikern
: Precis som så många andra gråa hår har Annelis hår blivit gult här och var. Men vi vill inte ta bort det gråa utan bara framhäva den egna färgen. Därför tonade vi det i en kall grå nyans med Color Touch som gör att det gula försvinner. För att ge håret mer liv så gjorde vi några mörka slingor längst fram i luggen.
Frisören: Oj, Anneli har hår så det räcker för två personer. Det är ju positivt, speciellt när man blir äldre för då brukar ju håret tunnas ut. Men mycket hår kan också bli för tungt och gråa hårstrån är grövre och mer svårstylade. Därför klippte vi upp och tog av en bit. Luggen lät vi vara kvar lång, lite kortare i och för sig, men den lät vi vara längre än övriga håret.

Eva Bjärhall

Jobb: Lärare på Panoramaskolan som tillhör ESS-gymnasiet.
Fritidsintresse: Hålla igång livslusten och energin till livet. Uppträder, skriver texter och sjunger. Yoga, pilates, bodypump, sång, bild, dans meditation och kultur.
Bor: I Spånga.
Ålder: 62.

Så här skrev Eva till oss
: ”Såg bilderna på Irene som ni gjorde om förra året. Hon blev så mjuk och vacker. Det vill jag också bli! Jag har haft samma frisyr så länge och vill nu våga något nytt.”
Om min hårtyp: ”Tunt ljust hår som varit klippt i page länge. Brukar sätta upp håret i en tofs.”

Färgteknikern:
Evas hår är mörkare i botten och det ljusa har vuxit ut. Det är skarpa kontraster. Vi ville skapa en naturlig nyans. Och för att håret ska få mer volym har vi färgat i tre olika nyanser. En basfärg och två andra färger som ger effekter i överhåret. Två av nyanserna är Koleston Perfect och slingorna är gjorda med Magma. 
Frisören: Vi klippte av en rätt bra bit på längden för att få håret fylligare och passa ansiktet bättre. Så klippte vi fram en mjukare lugg som ramar in ansiktet och samtidigt lade vi den lite åt sidan för att öppna upp.

Nabiha (Nabbe) Missaoui

Jobb: Väktare.
Fritidsintresse: Promenerar, älskar att laga mat, sitter vid datorn. Umgås med barnen och speciellt barnbarnet.
Bor: I Sundbyberg.
Ålder: 56.

Så här skrev Nabiha till oss: ”Jag brukar se alla sorters makeover-program på tv – att bli stylad är en dröm för mig. Så please, take me.”
Min hårtyp: ”Jag har varit riktigt mörk, jag har ju italienskt-tunisiskt ursprung. Men jag har alltid velat vara ljus, så jag har färgat det i flera år. Har nästan alltid haft långt hår, hade till och med extenions, fast det var inget skönt.”
Färgteknikern: Nabihas hår är lite slitet eftersom det var färgat. Därför behöver hennes hår lite extra omsorg och då är det bättre att ta en toning i stället för en permanentfärg. Vi tonade det med Color Touch (en toning som är så snäll att man kan använda den direkt efter en permanent) som bas, vi valde en varm mahognyfärg som tar fram Nabihas vackra mörka ögon och hennes olivfärgade hy. Sedan gjorde vi några kolafärgade slingor för att få mer djup i färgen.
Frisören: Håret var så långt att lockarna inte kom fram. Nabiha har ju så fint självfall och det ville vi klippa fram. Därför tog vi av en bra bit, från långt hår på ryggen till axellångt.

NUVARANDE Vi fick en hår-makeover!
NÄSTA Älskade vovve!