Förstora De sex föreläsarna presenteras av Amelia Adamo. De sex föreläsarna presenteras av Amelia Adamo.

Norska deckarförfattaren Anne Holt drog applåder med sina dråpliga formuleringar, sexualrådgivaren Malena Ivarsson fick oss att fundera över olika anknytningstyper och vad ett äktenskap egentligen är. Religionsprofessor Owe Wikström talade om vemodsfobi och om att uppskatta vardagligheten.

Den elegante Carl Jan Granqvist berättade om ”sinnesförnimmelsehängivelse” och sa att han trivdes i sällskapet – 900 damer på en båt.

Psykoterapeuten och författaren Patricia Tudor-Sandahl berättade om hur hon granskat sitt eget liv med utgångspunkt från de sju dödssynderna. Detta utvecklar hon i sin nya bok, Den fjärde åldern.

Resans hemliga gäst, författaren och debattören Dilsa Demirbag-Sten intervjudades av Amelia Adamo, och berätade om vägen från nomadlivet i Kurdistan, om att behöva odla nya rötter i ett nytt land, och om känslorna för mormor som blev kvar i byn. Och om det första svenska ord hon lärde sig: vitvaror!

PS. Läs också Amelias blogg!

Förstora Siv Fostock och Dorothy M. Nordell - förväntansfulla medresenärer i avgångshallen. Siv Fostock och Dorothy M. Nordell - förväntansfulla medresenärer i avgångshallen.
Förstora Tre väninnor: Annika Stigsdotter-Mårsted, Ingela Larsson och Ingalill Hägglund. Tre väninnor: Annika Stigsdotter-Mårsted, Ingela Larsson och Ingalill Hägglund.
Förstora På varsin sida om sjöman Erik Bohlin står t v Marita Karling och t h Birgitta Löwe. På varsin sida om sjöman Erik Bohlin står t v Marita Karling och t h Birgitta Löwe.
Förstora Från Sundbo utanför Falun kom Birgitta Eriksson och Seija Lindqvist. Från Sundbo utanför Falun kom Birgitta Eriksson och Seija Lindqvist.
Förstora Många tjej-gäng var med ombord, här är Hinkarna från Handen i Haninge, som har känt varandra sedan de var 14 år. Många tjej-gäng var med ombord, här är Hinkarna från Handen i Haninge, som har känt varandra sedan de var 14 år.
Förstora Fr v Margit Lennartsson, Pia Asplund och Susanne Norberg, alla från Stockholm var med på förra kryssningen och tyckte så mycket om arrangemanget att de kom tillbaka för att få mer. Fr v Margit Lennartsson, Pia Asplund och Susanne Norberg, alla från Stockholm var med på förra kryssningen och tyckte så mycket om arrangemanget att de kom tillbaka för att få mer.
Förstora Amelia Adamo, Rebecka Edgren Aldén och norska deckarförfattaren Anne Holt under middagen. Amelia Adamo, Rebecka Edgren Aldén och norska deckarförfattaren Anne Holt under middagen.
Förstora Vinnaren i M:s novelltävling Birgitta Stribe t h, med väninnan Barbro Ingemansson. Håll utkik efter novellen kommande nummer av M! Vi kan avslöja att det handlar om att gå på baspass i gympan. Vinnaren i M:s novelltävling Birgitta Stribe t h, med väninnan Barbro Ingemansson. Håll utkik efter novellen kommande nummer av M! Vi kan avslöja att det handlar om att gå på baspass i gympan.
Förstora Berit Petersson, t v, operationssköterska från Norrköping blev uppringd systern Lena Aaro, tandläkare från Åkersberga, som undrade om hon ville komma med på resan. De tycker att Anna Holt och Dilsa Demirbag-Sten lockar särskilt. Berit Petersson, t v, operationssköterska från Norrköping blev uppringd systern Lena Aaro, tandläkare från Åkersberga, som undrade om hon ville komma med på resan. De tycker att Anna Holt och Dilsa Demirbag-Sten lockar särskilt.
Förstora Under kvällen serverades ett smakprov ur revyn Anita Lindblom x 3 – en kabaré om sångerskans liv, som just nu spelas på Mosebacke. Under kvällen serverades ett smakprov ur revyn Anita Lindblom x 3 – en kabaré om sångerskans liv, som just nu spelas på Mosebacke.
Förstora Dansgolvet fylldes snabbt av glada, rörliga damer. Dansgolvet fylldes snabbt av glada, rörliga damer.

Se en film från dansgolvet!

Lyckokryssning 2010 from M-magasin on Vimeo.

Förstora Sjukgymnastkollegorna Moica Eliasson från Lerum, Inga-Lena Åkesson och Gunilla Håverdal Eriksson från Söderhamn och Anita Hallberg Eriksson, Malmö, gillar Patricia Tudor Sandahl extra mycket.
– Hon skriver så klokt om ämnen som varit aktuella i våra olika åldrar, och hennes retreat i Dalarna verkar väldigt intressant. Sjukgymnastkollegorna Moica Eliasson från Lerum, Inga-Lena Åkesson och Gunilla Håverdal Eriksson från Söderhamn och Anita Hallberg Eriksson, Malmö, gillar Patricia Tudor Sandahl extra mycket. – Hon skriver så klokt om ämnen som varit aktuella i våra olika åldrar, och hennes retreat i Dalarna verkar väldigt intressant.
Förstora Ur goodiebagen plockade barndomsvännerna Gunilla Nystrand, Saltsjöbaden och Kerstin Sund från Nynäshamn genast upp de svarta axelväskorna, som de gillade jättemycket. De båda möttes i tredje klass i Nynäshamn och har hängt ihop sedan dess. Kul med föreläsningar i så många olika ämnen, tycker de. Under dansen första kvällen var de också aktiva – med att stampa takten! Ur goodiebagen plockade barndomsvännerna Gunilla Nystrand, Saltsjöbaden och Kerstin Sund från Nynäshamn genast upp de svarta axelväskorna, som de gillade jättemycket. De båda möttes i tredje klass i Nynäshamn och har hängt ihop sedan dess. Kul med föreläsningar i så många olika ämnen, tycker de. Under dansen första kvällen var de också aktiva – med att stampa takten!
Förstora - Det var fantastiskt att se alla dessa kvinnor i olika åldrar i avgångshallen – den ena fräschare än den andra kom rullande uppför rulltrappan, säger Lena Basth, längst t v, från Gävle. Hon var på båten tillsammans med tre vänner som är en blandning av arbets- och skolkamrater som sedan 1987 har matklubb, gör resor och träffas och samtalar om relationer och livet. Intill Lena sitter Anna Sådefjäll och Barbro Sundelöf, båda Gävle. Bakom står Eva Lövgren, Stockholm. Minsta gemensamma nämnare? Vi har alla varit landstingsanställda, säger de. - Det var fantastiskt att se alla dessa kvinnor i olika åldrar i avgångshallen – den ena fräschare än den andra kom rullande uppför rulltrappan, säger Lena Basth, längst t v, från Gävle. Hon var på båten tillsammans med tre vänner som är en blandning av arbets- och skolkamrater som sedan 1987 har matklubb, gör resor och träffas och samtalar om relationer och livet. Intill Lena sitter Anna Sådefjäll och Barbro Sundelöf, båda Gävle. Bakom står Eva Lövgren, Stockholm. Minsta gemensamma nämnare? Vi har alla varit landstingsanställda, säger de.
Förstora Fullsatt i salongen inför föreläsningarna. Fullsatt i salongen inför föreläsningarna.
Förstora Pausunderhållare och vimmelfotografer ombord: Erik Bohlin med uppgift att se till att också köandet blev trivsamt med schlagergissning och godisutdelning, matroserna Malin Edvardsen och Ebba Bonnier med kameran i högsta hugg, tillsammans med Eskil Bodin. Pausunderhållare och vimmelfotografer ombord: Erik Bohlin med uppgift att se till att också köandet blev trivsamt med schlagergissning och godisutdelning, matroserna Malin Edvardsen och Ebba Bonnier med kameran i högsta hugg, tillsammans med Eskil Bodin.
Förstora Krögaren och matprofilen Carl Jan Granqvist signerade sitt eget vin när han inte höll föredrag om smakförnimmelser. Krögaren och matprofilen Carl Jan Granqvist signerade sitt eget vin när han inte höll föredrag om smakförnimmelser.
Förstora Amelia och hennes hemlia gäst, författaren Dilsa Demirbag-Sten som sätter ord på hur det är att komma ny till Sverige. Amelia och hennes hemlia gäst, författaren Dilsa Demirbag-Sten som sätter ord på hur det är att komma ny till Sverige.
Förstora Författaren och psykoterapeuten Patricia Tudor-Sandahl signerar sin nya bok Den fjärde åldern, och kön ringlade lång. Författaren och psykoterapeuten Patricia Tudor-Sandahl signerar sin nya bok Den fjärde åldern, och kön ringlade lång.
Förstora Två nöjda sjukgymnaster på väg hem: Lotta Erengren tv och Elisabeth Rimér-Asplund från Stockholm. Två nöjda sjukgymnaster på väg hem: Lotta Erengren tv och Elisabeth Rimér-Asplund från Stockholm.
Förstora Småländska systrarna Ingerth Kronqvist och Ingalill Ekstedt, på väg hem, tyckte arrangemanget var fantastiskt. Kanske lite för många speglar ombord bara... Småländska systrarna Ingerth Kronqvist och Ingalill Ekstedt, på väg hem, tyckte arrangemanget var fantastiskt. Kanske lite för många speglar ombord bara...