Bomullsmössan som är fin när du förlorat håret

Förstora

Lotta Holm i Limhamn ville hjälpa sin mamma när hon tappade håret under en cancerbehandling. Lotta har designat och sytt de här snygga mössorna i mjukaste bomullstrikå. Nu kan du köpa dem genom oss. Vi har två modeller:

En enkel, slät mössa i svart. 

Ett kompletteringsband att sätta utanpå den släta mössan som dekoration.

En veckad mössa med en piffig knut.

Mössorna kostar 199 och 299 kr, bandet kostar 249 kr. Du köper dem i M-magasins shop. Vi skänker 10 kronor från varje såld mössa till bröstcancerföreningen Johanna i Göteborg.

Scarfen bör helst vara minst 150 cm lång. Saronger, som oftast är 150 x 200 cm, funkar utmärkt.

Den bästa och skönaste huvudbonaden när man tappat sitt hår är en mjuk bomullsmössa utan invändiga sömmar. De finns att köpa i perukbutiker eller i M-shopen, men går också att sy själv. Mössan ska sitta tajt och är därför bra att ha under andra huvudbonader, både för att den är mjuk och för att man kan känna sig säker på att något skyler om hatten hamnar på sned, kepsen åker av eller turbanen inte sitter som den ska.

Förstora När håret försvinner är det många som behöver fylla ut med något i bakhuvudet för att få en snygg form på huvudet. Det gör man lätt under en slät bomullsmössa. Forma en boll av ett mjukt, tunt tyg och lägg in det i mössan. Kolla profilen i spegeln.