Ett riktigt multikök!

  

Fläskfilé med aprikoser

Förstora
4 port

1 fläskfilé, ca 600 g
1 – 2 gula lökar
2 msk Arla smör-&rapsolja, citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk malen ingefära
12 torkade aprikoser
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1/2 köttbuljongtärning
2 msk hackad mynta

Gör så här

Dela filén i två bitar. Skala och klyfta löken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Krydda med salt, peppar och ingefära. Fräs löken bredvid köttet i pannan. Lägg i aprikoserna. Tillsätt grädde och buljongtärning. Låt allt sjuda under lock ca 10 min. Ta upp köttet och skär det i skivor. Lägg tillbaka i såsen och strö över myntan. Servera med bulgur.

    

Heta korvar med fruktig bulgur

Förstora
4 port

4 kryddiga korvar, t ex chorizo
3 dl bulgur
1 tsk orientalisk curry
2 msk Arla smör-&rapsolja, citron
6 dl hönsbuljong
1 apelsin
1/4 gurka
1/2 dl russin
1/2 dl cashewnötter
150 g Apetina feta

Gör så här

Fräs bulgur och curry i smör-&rapsolja i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackning. Skala apelsin och gurka och dela i bitar. Blanda bulgur med apelsin, gurka, russin, nötter och smulad ost på ett fat. Grilla korvarna runt om över glöd eller i grillpanna ca 5 min. Servera med bulgur och en klick matyoghurt och ev aprikoschutney.

    

Pink grape ice cream

Förstora
4-6 portioner

3 äggulor
1 dl florsocker
1 blodgrape
3 dl Arla vispgrädde
Till servering:
1 blodgrape

Gör så här

Riv grapeskalet fint. Dela grapefrukten, pressa ur saften och skrapa ur fruktköttet. Vispa ihop äggulor, florsocker, grapeskal, saft och fruktkött i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten. Häll smeten i en form, frys i minst 4 tim. Ta fram glassen och låt den mjukna i rumstemperatur ca 30 min. Servera gärna med grapeklyftor.