Börja med att klä en fyrkantig form med plastfilm. Bryt chokladen i bitar och finfördela den i en matberedare. (Eller hacka chokladen och lägg den i till exempel en bakform.)

Koka upp grädde och smör i en liten kastrull. Häll detta genast över chokladen och sätt igång matberedaren igen. Stanna maskinen. Sikta ner florsockret, lägg i crème fraiche (för konsistensen) och önskad smaksättning. Kör maskinen några sekunder till och häll upp massan i bakformen. (Eller: häll den varma grädden över den hackade chokladen i formen, rör om så att chokladen smälter. Tillsätt allt övrigt.)

Låt tryffelmassan svalna, täck formen med plastfilm och sätt den i kylskåpet till nästa dag.
Ta då klickar med en sked och rulla hastigt små runda bollar, lite större än en hasselnöt. Vänd runt tryfflarna i siktad kakao uthälld på en tallrik. Lägg tryfflarna i en plastlåda med lite bakplåtspapper mellan lagren.

Förvara dem i kylskåpet. De kan sparas i kylen upp till 14 dagar. Servera dem helst kylskåpskalla.

Ur Sött, sweet, dulce – desserter från när och fjärran (Trio förlag) av Anna Bergenström och Fanny Bergenström.