12 mellanstora cupcakes eller 24 små cupcakes

4 dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljsocker
2 dl solrosolja
3 dl strösocker
2 ägg
4 dl färska rödbetor, skalade och finrivna
Finrivet skal av en citron

Garnering
50 g mörk choklad
50 g mjölkchoklad
 

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och ställ åt sidan. Vispa olja, socker och ägg med elvisp i cirka fem minuter tills blandningen är tjock och krämig. Tillsätt rödbetorna och citronskal. Rör till sist i mjölblandningen och rör försiktigt om tills allt är välblandat. Fördela smeten i en pappersklädd muffinsplåt. Grädda i 20–25 minuter för mellanstora kakor, något kortare tid för minikakor. Låt kakorna svalna och dekorera sedan med smält choklad. Smält båda chokladsorterna var för sig över ett vattenbad. Ringla både ljus och mörk choklad över kakorna med hjälp av en gaffel.