100 g sojamjöl
100 g grahamsmjöl
100 g havregryn
100 g linfrön
50 g solrosfrön
50 g pumpafrön
50 g sesamfrön
50 g flagad mandel
2 bitar skalad, färsk, finhackad ingefära
225 g russin
½ tsk muskot
½ tsk kanel
½ tsk mald, torkad ingefära
4 1/4 dl sojamjölk
1 msk maltextrakt

 
Gör så här:
Värm ugnen till knappt 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en avlång bakform.
Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.
Tillsätt sojamjölk och maltextrakt, rör ordentligt och låt smeten stå och svälla i en halvtimme. Om smeten verkar väl torr, späd med lite mer sojamjölk. Konsistensen ska vara mjuk, inte rinnande.
Sleva över smeten i bakformen.
Grädda i ungefär 1½ timme. Prova med sticka. Kakan ska vara helt torr när den är färdig.