Ingredienser

4 port 500 g kycklinglårfilé eller bröstfilé
250 g små gula lökar
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
1 dl rödvin
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 hönsbuljongtärning
1 tsk timjan
10 katrinplommon
1/2 dl valnötskärnor
ev färsk timjan
 

Gör så här Dela kycklingen i stora bitar. Skala löken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, buljongtärning och timjan. Häll det i grytan och låt den koka 5 min under lock. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan och koka 5 min till. Strö ev över färsk timjan. Servera med stekt svamp och potatis.

Källa: Arlaköket nr 3 1999