Ingredienser 4 port 600 g skinn- och benfri laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla® smör-&rapsolja
1 dl hackade hasselnötter
2 ½ dl Kelda® mellangrädde
rivet skal och saft av ½ citron
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl riven Kvibille® Svecia
2–3 squash, ca 700 g Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar. Salta och peppra. Pensla ovansidan med smör-&rapsolja och doppa i nötterna.  Blanda grädde, citron, vitlök och ost i en ugnssäker form. Lägg i fisken.  Stek i mitten av ugnen 10–15 min.  Hyvla squashen med en potatisskalare till långa tagliatellestrimlor.  Lägg dem i ett durkslag och häll över kokande vatten.

Strö över riven ost och garnera med citron vid servering.

Källa: Arla